Co zrobić?

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Co zrobić?

Post autor: doman100 » 11 mar 2010, 19:05

Pojawił mi się ostatnio pewien problem. W 4 misji TPR podczas burzenia budynku topornicy tak się ustawili, że wyszli poza plansze tak, że nie mogłem na nich najechać myszką. Co poradzicie?
Westess krutue szaleń

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 11 mar 2010, 19:33

W górnej krawędzi mapy?
Tam teren jest dość podwyższony (nawet dachy budynków znikają za krawędzią mapy).
Może się udać jakimś cudem, delikatnie przesuwając myszkę do góry, kliknąć na oddział, tym samym go odzyskując.
Inna metoda to spróbować "wypchnąć" ich innym oddziałem, aby tak się przesunął choć jeden z nich, aby można było na niego kliknąć.
Innych metod nie znam, z tych dwóch korzystałem w swoich misjach. Tam nie miałem aż tak bardzo podwyższonego terenu, więc Ty możesz mieć problem.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 22 mar 2010, 22:06

Wypchnięcie jest najbardziej skuteczne, sam tak robię. Pierwszy raz to byłem zdziwiony, że wojsko mi znikło.

W niektórych miejscach nie da się "złapać" oddziału, ponieważ jest bardzo wysoko. Nie wiem czy twórcy zrobili to celowo, ale fajnie byłoby jakby SR3 naprawiał ten bug.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 26 mar 2010, 16:10

Pomysł dobry, tylko nie wiem jak z wykonalnością. Całkowita blokada tych pól jak dla mnie odpada, zostaje tylko obniżyć teren. Zobaczę, czy da radę coś z tym zrobić.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 27 mar 2010, 10:19

Właśnie miałem na myśli obniżenie terenu. Blokada to by nawet więcej szkód narobiła.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 17 kwie 2010, 15:12

Dopiero dziś zobaczyłem, jak to wygląda. Kiepsko.
Już bardzo niskie wysokości najwyżej położonych pól (od 8) "chowają" jednostki. Więc żeby całość wyglądała znośnie, wypadałoby powiększyć mapkę i dodać parę pól. Tyle, że nie potrafię, a niestandardowe wartości wywołały u mnie drobne artefakty na najniższej i najwyższej współrzędnej X.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ