Spolszczenie do The Peasants Rebellion

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Goorby
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 05 kwie 2006, 15:45

Spolszczenie do The Peasants Rebellion

Post autor: Goorby » 05 kwie 2006, 15:53

Dzień dobry.
Mam duży problem.
Pożyczyłem od kolegi tęże grę, okazało się jednak, że jest ona po Holendersku.
Próbowałem ją Patch'ować, łatać, spolszczać.
Po skopiowaniu pliku uruchamiającego grę, folderu misc, z niby spolszczoną wersją, wcięło jakikolwiek tekst, były puste ramki.
Podczas patch'owania ujrzałem taki oto komunikat :

Obrazek

(Mam zainstalowane to oprogramowanie)

Już nie wiem, co mam robić.
Grałem w nią kiedyś (1) i jest super!
Liczę na Waszą pomoc, bez Was się nie obejdzie.
Będę wdzięczny.

Goorby[/img]

Awatar użytkownika
tick
Zbanowany
Posty: 178
Rejestracja: 21 sty 2006, 22:12
Lokalizacja: Łódz

Post autor: tick » 05 kwie 2006, 18:26

no problemo gorby wejdz tu
>>>> www.kam.rar.pl <<<<<
jak nie widoczne zapukaj do mnie na gg damcilink i se sciagniesz i bendziesz prazył bez problemu zainstalujesz VB i patch to jak cos podbijaj to doradze

Pozdro

Goorby
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 05 kwie 2006, 15:45

Post autor: Goorby » 05 kwie 2006, 23:29

Dzięki, zagadałem do Ciebie na GG.
Jakby nie doszło, mój numer : 5984919
Często niewidoczny : )

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 07 kwie 2006, 00:30

Goorby, musisz wiedzieć, że NIE MA dobrego spolszczenia gry. To, które krąży po sieci jest beznadziejne, robi z grą to, co Tobie zrobiło. Na Twoim miejscu zainstalowałbym sobie po prostu język angielski, bardzo dobry Language Pack (tutaj pierwszy na liście).

Jeśli z kolei podczas wgrywania patcha wystąpił taki błąd, to nie zainstalowałeś tych bibliotek. Wejdź tutaj i zrób to.

Tick, wg Ciebie forum jest po to, żeby zapraszać innych użytkowników na GG?
lucbach,
administrator knights.sztab.com

chomikator
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 28 maja 2006, 12:52

Post autor: chomikator » 28 maja 2006, 12:58

angielski patch zainstalowalem i mam puste miejsca ani po po angielsku ani po holendersku co mam zrobic ?

Dazzle
Użytkownik Forum
Posty: 19
Rejestracja: 26 lip 2006, 11:06
Lokalizacja: Rymanów Zdrój

Post autor: Dazzle » 26 lip 2006, 17:45

chomikator pisze:angielski patch zainstalowalem i mam puste miejsca ani po po angielsku ani po holendersku co mam zrobic ?
Witam. Mam ten sam problem. Aby spolszczenie, ew. wersja angielska działały poprawnie, muszę wgrać Visual Basic 6? Czy to pomoże?

Lesiu
Użytkownik Forum
Posty: 30
Rejestracja: 26 lip 2006, 10:43
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: Lesiu » 26 lip 2006, 20:37

Ja ściągnąłem z neta niedawno TPR bo swoja plytke gdzies zgubilem dawno. Okazalo sie ze język jest zbliżony do niemieckiego to pewnie ten holenderski :] Próbowalem spolszczac do katalogu misc ale albo byly puste ramki albo jakies znaki z kosmosu. Po jakims w jednym z katalogów znalazłem plik plik, który zmienia całą grę na czeski język :]
Zainstalowalem to i wtedy spolszczylem. Wszystko jest pieknie jedynie nie ma polskich znaków ś ó ż ę itp. ale mi to nie przeszkadza. Dźwięki i wszystkie czytane teksty przed misją mam po czesku ale dzięki napisom wszystko gra. Jak to komóś pomoże to niech zagada na gg albo tu to wrzuce tą czeską wersje na megaupload albo rapidshare.

Dazzle
Użytkownik Forum
Posty: 19
Rejestracja: 26 lip 2006, 11:06
Lokalizacja: Rymanów Zdrój

Post autor: Dazzle » 26 lip 2006, 21:03

Lesiu pisze:Ja ściągnąłem z neta niedawno TPR bo swoja plytke gdzies zgubilem dawno. Okazalo sie ze język jest zbliżony do niemieckiego to pewnie ten holenderski :] Próbowalem spolszczac do katalogu misc ale albo byly puste ramki albo jakies znaki z kosmosu. Po jakims w jednym z katalogów znalazłem plik plik, który zmienia całą grę na czeski język :]
Zainstalowalem to i wtedy spolszczylem. Wszystko jest pieknie jedynie nie ma polskich znaków ś ó ż ę itp. ale mi to nie przeszkadza. Dźwięki i wszystkie czytane teksty przed misją mam po czesku ale dzięki napisom wszystko gra. Jak to komóś pomoże to niech zagada na gg albo tu to wrzuce tą czeską wersje na megaupload albo rapidshare.
Zainstalowałem Visual Basic 6. Następnie wgyrwam polski patch 1.58 ze strony, którą podawał Lucbach. Niestety patcha nie można wgrać. Wyświetla mi się taki komunikat. Naprawdę nie znam przyczyny skoro wgrałem VB6.

Obrazek

Dazzle
Użytkownik Forum
Posty: 19
Rejestracja: 26 lip 2006, 11:06
Lokalizacja: Rymanów Zdrój

Post autor: Dazzle » 26 lip 2006, 21:04

Coś scrn mi nie wyszedł. W każdym bądź razie mam identyczny komunikat jak u Goorbego.

Lesiu
Użytkownik Forum
Posty: 30
Rejestracja: 26 lip 2006, 10:43
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: Lesiu » 27 lip 2006, 09:44

tick pisze:no problemo gorby wejdz tu
>>>> www.kam.rar.pl <<<<<
jak nie widoczne zapukaj do mnie na gg damcilink i se sciagniesz i bendziesz prazył bez problemu zainstalujesz VB i patch to jak cos podbijaj to doradze

Pozdro
Wczoraj to zassałem i jest naprawde fajne 100% polska wersja, starą skasowałem. Co do patcha... tez mialem problemy po kilku instalacjach tego VB cos tam i wielu restartach kompa wczoraj wieczorem cos zaskoczylo i zainstalowalem. Nie wiem o co chodzi ale próbuj do skutku.

ODPOWIEDZ