Misja10

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Misja10

Post autor: lew2007 » 07 maja 2010, 18:52

Ogólnie zauważyłem głupi błąd autorów a otóz chodzi o sojusznika,ponieważ nie może on produkować dużo uzbrojenia błąd polega na tym że:

a) Nie dali chaty drwala i tartaku
b) Dali za mało drewna w spichrzu

A przydałby się mi armie sojusznika bo po jakiś 2godzinach gry sojusznik armi nie ma i musze go chronić więc to jest tylko dodatkowe obciążenie.
(ogólnie dlatego to tak długo trwa ponieważ lubie się bawić z przeciwnikiem zwłaszcza jak mam sojusznika który jest użyteczny:P Tak chociaż można sobie przedłużyć kampanie:D)

I tu powstaje pytanie:

Skąd ja mam brać niby tyle armi :] :D

____________________________________________________________

xD tak jak mówiłem to są towary naszego sojusznika(drugi spichrz tak samo tylko złota o 200 mniej:P)

// Towary
!ADD_WARE 1 9000 // Kamien
!ADD_WARE 7 600 // Zloto
!ADD_WARE 8 9000 // Wino
!ADD_WARE 10 9000 // Chleb
!ADD_WARE 13 9000 // Kielbasa
!ADD_WARE 2 20 // Drewno
!ADD_WARE 9 9000 // Ziarno
!ADD_WARE 15 500 // Platy skory

Naprawde bardzo dużo nie wiem po co komu tyle złota jak nawet drewna nie ma:P

Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff » 07 maja 2010, 19:14

Takich kruczków w całej kampanii TPR jest znacznie, znacznie więcej. Najczęściej chodzi tu właśnie o niedbalstwo twórców polegające na braku odpowiednich skryptów, bądź przeładowania pliku misji takowymi. Na to nie ma rady, poza ręczną edycją misji, ale każdy się ze mną zgodzi, że jest to dość niehonorowe przy założeniu, że przechodzisz kampanię za pierwszym razem. Bo jeśli jest to twoje n-te podejście... cóż, sam często dla zabawy bawiłem się skryptami różnorakich misji ;P
Co do szkolenia armii... Nie znoszę tego robić, całą TPR zaliczyłem bez produkcji wojska, a misja 10 należy do najprostszych. Jeśli koniecznie chcesz się pobawić - wyeliminuj początkowymi siłami któregoś z przeciwników, choćby i niebieskiego. Da ci to większe pole manewru, gdyż będziesz atakowany tylko z jednej strony i wszystkie swoje siły spokojnie będziesz mógł ustawić na jednym froncie, w pobliżu bazy kompana. Jeśli chodzi o samo sformowanie odpowiednio dużych formacji wojskowych, cóż... jeśli nie opanowałeś ekonomii w stopniu bardzo dobrym, nie będziesz miał do dyspozycji więcej, jak ~100 żołnierzy (sam mam na tyle dobrze rozwinięte podstawy, że jeślibym chciał, to i koło 500 wojaków bym skrzyknął - ale po co?). Przy założeniu, że masz odpowiednie zapasy żelaza, mądrze je rozłóż - oszacuj, jakich jednostek i w jakiej ilości potrzebujesz. Nie zaszkodzi zainwestować w machiny, ale musisz mieć do tego solidne zaplecze, by w razie takiej konieczności uruchomić produkcję lekkiego wojska.
Crimson (king) Michailoff

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 07 maja 2010, 19:32

Co do wojaków to nie jest potrzebne ich multum , ja robię taktykę "ściągacze" jednym łucznikiem ściągam na swoich przeważnie mam 2-3 odz . toporników bądź piechórów z mieczami 2 piechórów z lancami bądź ich odpowiedników , konnych jako odwet aby uzupełniać luki w szeregu 3-4 łuczników ( kuszników) , i żadko mam najemników . To mi na ogół wystarcza w szytko w ustawieniu 12 żołnierzy w 4 rzędach .
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: Misja10

Post autor: kuba11100 » 07 maja 2010, 20:20

lew2007 pisze:a) Nie dali chaty drwala i tartaku
O ile mnie pamięć nie myli, SR3 robi coś w tej kwestii (czyt. jest leśniczówka).

Jak nie chcesz, zostaje pierwsza rada Michailoffa - IMHO bugi starszych wersji wręcz wymuszają to rozwiązanie. Jeden biegający dookoła skurczybyk wbiegnie i zwoła przy tym wszystkich swoich, nie dając spokoju. Ciężko się wyrobić wcześniej, bo są aż trzy drużyny szkolące ciężkozbrojnych.
Michailoff pisze:(sam mam na tyle dobrze rozwinięte podstawy, że jeślibym chciał, to i koło 500 wojaków bym skrzyknął - ale po co?)
Żeby się jedzenie nie marnowało, i pomocnicy nie obijali? :P
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: lew2007 » 08 maja 2010, 13:51

Wiem że jest leśniczówka ale ja wole dla odmiany mówić chata drwala:P

A co do tych wszystkich misji to sam jakoś to wszystko "naprawiam" w TSK wcale lepiej nie jest :D Ale nie o tym tu mowa ogólnie wczoraj grałem (z poprawionym już skryptem) 4 godziny w misje 10 a ile frajdy jak w nas obydwu równoczesnie wjechali ledwo co się obroniłem ale ważne że się obroniłem:P Tak jak się gra to o wiele wiele zabawniej :D

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 08 maja 2010, 14:26

lew2007 pisze:Wiem że jest leśniczówka ale ja wole dla odmiany mówić chata drwala:P
"Jest leśniczówka", w takim sensie, że patch ją dodaje do miasta sprzymierzeńców. ;-)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: lew2007 » 10 maja 2010, 15:48

kuba11100 pisze:
lew2007 pisze:Wiem że jest leśniczówka ale ja wole dla odmiany mówić chata drwala:P
"Jest leśniczówka", w takim sensie, że patch ją dodaje do miasta sprzymierzeńców. ;-)
Ja o zupie to o d***** :P Ja mówie jak wole mówić na leśniczówke przecież chyba wiadomo że do sprzymierzeńców dodana lesniczówka i tak poza tym to jeszcze tartak by się przydał:D

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 10 maja 2010, 16:05

lew2007 pisze:jeszcze tartak by się przydał:D
Też jest, chyba od początku.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
lew2007
Użytkownik Forum
Posty: 62
Rejestracja: 28 kwie 2010, 12:46
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: lew2007 » 10 maja 2010, 17:43

kuba11100 pisze:
lew2007 pisze:jeszcze tartak by się przydał:D
Też jest, chyba od początku.
Niestety nie:D

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 10 maja 2010, 19:42

Są i leśniczówka, i tartak.
Bez patcha chyba nie ma ani leśniczówki, ani tartaku.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

ODPOWIEDZ