Oryginalna gra a wyskakują błędy

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Xylon
Użytkownik Forum
Posty: 17
Rejestracja: 12 lip 2010, 19:50

Oryginalna gra a wyskakują błędy

Post autor: Xylon » 12 lip 2010, 19:53

Witam
Kupiłem z allegro grę "Knights and Merchantes. TPR"
Posiadam oprogramowanie Windows 7, nie chodzi gdyż kolory są inne oraz zacina myszka. Nie da się grać, nie ma szans.
Zainstalowałem tą grę na drugim komputerze, xp.
Chwile można sobie pograć i zaraz pojawia się czarny ekran. Nic się nie da zrobić prócz zrestartowania komputera. To samo jest przy wyłączaniu gry.
Proszę o pomoc, jest to bardzo ważne dla mnie.

P.S Gra była dodatkiem.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 12 lip 2010, 20:11

Sprawdź temat niżej...
(Link jakby się kolejność zmieniła)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Xylon
Użytkownik Forum
Posty: 17
Rejestracja: 12 lip 2010, 19:50

Post autor: Xylon » 12 lip 2010, 23:11

Zainstalowałem tego patcha i dalej się gra wyłącza.
http://knights.sztab.com/download/sr2_polish.exe

A co do zrzutu ekranu to zainstalowałem ten program i działa, a na windowsie 7 pobrałem patcha i dalej mam ten pkt 5.2 tzn. lagi myszki i różowy ekran.

Pomóżcie mi ktoś bardzo proszę.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 13 lip 2010, 17:07

Zainstaluj SR3 lub przynajmniej samo ddraw.dll, SR2 samo w sobie nic z tym nie robi.

Z czarnym ekranem to sprawdziłbym jeszcze, czy żaden program działający w tle nie wyświetla nowych okienek na pierwszym planie (najlepiej uruchom grę na "czysto", wyłącz wszystko poza sterownikami i elementami systemu). Ewentualnie ustaw wszystkie opcje karty graficznej na sterowanie automatyczne, lub zaktualizuj sterownik (jeśli jest najnowszy - sprawdź starszy, najlepiej ten dołączony na płycie ze sprzętem).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Xylon
Użytkownik Forum
Posty: 17
Rejestracja: 12 lip 2010, 19:50

Post autor: Xylon » 16 lip 2010, 19:13

Prosiłbym o linki do tych 2 rzeczy, bo jak szukałem to sr3 nie było a ddraw.dll nie dało się zainstalować :/
Byłbym bardzo wdzięczny :)

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 16 lip 2010, 19:57

http://kuba11100.c0.pl/kam/index.php oraz temat przyklejony w "Działalności Fanów", pierwszy post.
ddraw.dll trzeba tylko skopiować do katalogu z grą, on nie ma instalki.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Xylon
Użytkownik Forum
Posty: 17
Rejestracja: 12 lip 2010, 19:50

Post autor: Xylon » 18 lip 2010, 20:27

http://pokazywarka.pl/narqu0/

Tak się dzieje przy rozpakowywaniu tego programu d.drwal coś takiego ...

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 18 lip 2010, 20:32

No tak, wypakuj do podanej tam ścieżki.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ