Edytor misji / edytor mapy

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
pectore
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 28 sie 2010, 11:34

Edytor misji / edytor mapy

Post autor: pectore » 01 wrz 2010, 19:52

Nie odrozniam co prawda edytora mapy a edytora misji, poniewaz wyglada to tak samo, tu i tu mozna tworzyc mape, stawiac budynki itp

W czym rzecz...

Jesli gram w pojedyncza misje :

Jak zrobic zeby ta mapa, co wykonam byla widoczna w menu gry ? tam jest chyba tylko z 6 map, reszta ktore zapisuje, w ogole sie nie pojawiaja...


zapisuje w katalogu missions, smaps, dmaps zdaje sie ze nie pomylilem nazw katalogow
Wlasciwie dziwi mnie jedno...tworze KAM EDITOR jakas mape...sa budynki itp. zapisuje ją - po czym wczytuje - okazuje sie ze mapa jest na nowo pusta....dosc dziwny przypadek
Prosze o podpowiedz.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 01 wrz 2010, 20:25

W edytorze misji nie można zrobić mapy, tylko wczytać istniejącą dla edycji misji.

Stawiając budynki w edytorze map musisz pamiętać, żeby je wyeksportować do pliku .txt - następnie jego zawartość skopiować do edytora misji, do zakładki "Skrypt".

Żeby zagrać w własną misję, musisz wcześniej podmienić plik oryginalnej.

Zresztą - co ja się rozpisuję, jakiś czas temu napisałem FAQ dla edytorów, możesz je znaleźć na stronie:
http://kuba11100.c0.pl/kam/faqedytory.php
(sprawdź punkty: 0, 1, 3.4 i 3.5)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

pectore
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 28 sie 2010, 11:34

Post autor: pectore » 02 wrz 2010, 00:07

Oki to juz wiem, jest jeszcze jedna sprawa

wrog ma wegiel, zloto, a wlasciwie nic nie wydobywa

pobudowal sobie tylko huty itp. ale wegla nie wydobywa...

to trzeba jakos zaznaczyc i gdzie ?

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 02 wrz 2010, 08:19

Pectore, proszę staraj się nie poruszać różnych wątków w jednym temacie. Rozpocznij proszę ten o wydobyciu jako osobny, a ten zamykamy.
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Zablokowany