Po co komu patch?

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 11 wrz 2010, 12:37

to się tak da ? :zamurowany:
niezły bajer,ale mi nie potrzebny :lol:

Na starym blaszaku miałem XP ładnie chodziło, teraz mam MX 8.1 (tzn. usprawnionego i upiększonego przez polaków XP ) i jestem zadowolony. 8-)
Komputer chodzi szybciej nawet niż na zwykłym XP, ma oryginalny wygląd i w ogóle bajer :D
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 11 wrz 2010, 14:35

Nakładkę, czyli chodzi albo o instalacji drugiego systemu obok jednego, albo maszynę wirtualną.

"Usprawnianie" wszystkich tych modyfikacji Windowsa XP (w tym MX cośtam) to bajka, nawet na kilkuletnim sprzęcie wyłączanie wszystkich tych usług i całej reszty nie robi dużej różnicy (usuwanie tapet i kursorów tym bardziej :D), a gratisy na starcie typu skórki, dźwięki, przestarzałe wersje Flasha i Javy i ewentualny inny bloatware chyba nie są wystarczającą zachętą (pomijam fakt, co tam jeszcze autorzy mogą ukryć ;-)).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 11 wrz 2010, 15:52

MX 8 jest nowszy od Windy 7,jest cały czas usprawniany.
Wyrzucili wiele bzdetów z XP Pro,odchudzili o całe 4giga system.
Dodali parę drobiazgów np. zamiast zwykłego notatnika,notatki dla webmasterów,czytnik pdf inny niż adobe.

Dla mnie jednym z najlepszych usprawnień było to,że działają mi teraz wszystkie urządzenia usb jakie sobie zażyczę.
Wcześniej aparaty,bądź dyski zewnętrzne na starym xp nie 'gadały'...

Nie widziałeś to nie gadaj,że te ich usprawnienia to bajka,one naprawdę są.
Ale z góry założysz,że polaczki nie umieją...to sorry...

Proponuję zainstalować sobie MX (tu znajdziesz) i dopiero potem marudzić bądź chwalić...

Tylko szkoda,że Microsoft nie chce udostępnić jądra XP... wtedy to byłby godny podziwu system gdyby Polacy mieli więcej możliwości w modyfikacji...

Kurde,żem się rozpisał... 8-)
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 11 wrz 2010, 18:27

MX 8 jest nowszy od Windy 7,jest cały czas usprawniany.
MX 8 bazuje na XP, 8 lat starszym od Windowsa 7; sam XP jest nadal uaktualniany przez MS (źródło: http://support.microsoft.com/lifecycle/?C2=1173 )
Wyrzucili wiele bzdetów z XP Pro,odchudzili o całe 4giga system.
Świeżo po instalacji XP zajmuje około 1,5 GB (o ile dobrze pamiętam).
Co do reszty "bzdetów" - dla niektórych bzdety, dla niektórych nie.
Dla mnie jednym z najlepszych usprawnień było to,że działają mi teraz wszystkie urządzenia usb jakie sobie zażyczę.
Wcześniej aparaty,bądź dyski zewnętrzne na starym xp nie 'gadały'...
Tu możesz mieć rację, czasami zintegrowany sterownik bywa lepszy niż bloatware od producenta.
Ale z góry założysz,że polaczki nie umieją...to sorry...
Nic takiego nie mówiłem.
Tylko szkoda,że Microsoft nie chce udostępnić jądra XP... wtedy to byłby godny podziwu system gdyby Polacy mieli więcej możliwości w modyfikacji...
Marzenia ściętej głowy, nawet źródeł DOS-a nie opublikowali, a co dopiero jeszcze wspierany XP ;-)

Chwila, wróć. To oni coś tam w jądrze zmieniali?

Na minus zasługuje jeszcze sprawa legalności całego systemu.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 11 wrz 2010, 18:35

zmodyfikowali wszystko zewnątrz,jądra nie tknęli./może trochę,nic na to nie wskazuje...

wiem że XP jest stary,ale chodzi o to, że sam projekt MX jest nie wiele młodszy od samego XP, no chyba,że by tak na linuxie MX'a oprzeć... może było by ciekawie...
Ja słyszałem jakiś czas temu (rok temu?),że MS podziękuje dziadkowi jakim się staje XP...

To może tylko ja na laptopie miałem 6gigowy folder Windows... :zraniony:
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Fortunatv
Użytkownik Forum
Posty: 51
Rejestracja: 04 gru 2010, 12:34

Post autor: Fortunatv » 04 gru 2010, 12:42

Mam do was wielką prośbę:
Mógłbyś mi ktoś dokładnie napisać jak pobrać tego patcha, bo jak tylko zaczynam misję 114. to od razu wyłącza mi się gra. Proszę też dać link skąd to pobrać i opisać. Będę bardzo wdzięczny. Z góry dzięki :)
:)

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 04 gru 2010, 12:48

w TYM temacie masz link do patcha. Jest to plik .exe, także "instalka", a chyba umiesz instalować? :P

piotrlan
Użytkownik Forum
Posty: 9
Rejestracja: 17 gru 2010, 17:34
Lokalizacja: zDolnegoŚląska

Post autor: piotrlan » 18 gru 2010, 11:49

Czy ktoś wie czy nie trzeba zainstalować jakiegoś dodatku do Kam TPR po istalacji SR3? Czy KaM TSK będzie poprawnie działał??

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 18 gru 2010, 12:42

Wszystko będzie w porządku i nic dodatkowego nie trzeba instalować.

ODPOWIEDZ