Jednostki ratuszowe

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Wormek
Użytkownik Forum
Posty: 28
Rejestracja: 16 mar 2006, 11:31

Jednostki ratuszowe

Post autor: Wormek » 02 maja 2006, 15:21

Mam problem ...Kiedy w ratuszu zbduję oddział około 24 rebeliantów albo innych to wszystkie wojska zaczynają coraz powoli reagować na rozkazy..łucznicy strzelają jak wróg podejdzie do nich na bardzo małą odległosc,piechurzy i inni kiedy wrodzy zoldacy atakuja ich to oni stają 9 s bez ruchu... Co robIC?!
Jam jest.

Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Posty: 283
Rejestracja: 30 kwie 2006, 13:33
Lokalizacja: Gorlice
Kontakt:

Post autor: Warlike » 03 maja 2006, 12:30

hmmm ja nie mialem takich problemow...ale czytalem cos niecos na tym forum i bylo napisane ze jednostki wariuja jak sie zrobi za duzo ratuszowych..niestety nie potrafie powiedziec jak pomoc . to pewnie nastepne niedopatrzenie tworcow

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 03 maja 2006, 20:18

Nie rób ich za dużo naraz i kiedy wszystkie wyjdą z ratusza, ustaw na wolnym polu (nie próbuj ich reorganizować w środku miasta!).

Łucznicy muszą być ustawieni w stronę wroga.

No i... masz patch SR2?
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 06 maja 2006, 01:18

Co do łuczników, całkowicie się zgadzam z Wormkiem (czy jakoś tak). Łucznicy - w czasie chaosu - mogą stać przodem do wroga i nie strzelać, nawet jak wróg będzie się tłukł z piechurami przed strzelcami. A nie są za blisko! Stoją w odpowiedniej do strzału odległości. Człowiek wtedy ich obraca w przeróżne strony - a oni nadal nie strzelają. Trzeba się wtedy nimi oddalić, ewentualnie tam znowu poobracać, a dopiero wtedy zaczną strzelać.

A co do SR2 - mam go dobrze zainstalowanego, ale specjalnej różnicy z nim, czy bez - nie widzę, Może tylko misje taktyczne nie wyłączają się po paru sekundach. Po kilku godzinach gry jednostki wariują i nie ma na to rady.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2007, 16:55 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.

Haker
Użytkownik Forum
Posty: 22
Rejestracja: 12 sie 2005, 09:10
Lokalizacja: Osiek koło Olkusza

Post autor: Haker » 17 cze 2006, 14:21

Mi tez jednosti powoli reagują gdy mam jeszcze ratuszowe :obrazony:

Awatar użytkownika
Karas
Użytkownik Forum
Posty: 52
Rejestracja: 17 cze 2006, 10:29
Lokalizacja: z nienacka

Post autor: Karas » 20 cze 2006, 15:11

Kiedyś stworzyłem ogromny oddział rebeliantów i pachółków( nie wiedziałem wtedy żę są tacy słabi) i ruszyłem na wroga bo już z drugiej strony wróg formował wojo a że tamta była mniejsza więc poszedłem na nią ruszyli się po około 3minutach :smutny: :smutny: :smutny: w tym czasie armia wroga był już tak blisko wioski że zrezygnowałem z dalszej gry w tą misje dlatego teraz wogólie nie tworze jednostek ratuszowych :smutny: :( :smutny: :( :smutny: :(

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 24 cze 2006, 11:21

Uuu... to bolesne...
Jaka to była misja, może powiedzieć? :)

Są w końcu misje, które - jakkolwiek byś się starał, takkolwiek kończy się wariactwem królestwa...

Awatar użytkownika
Karas
Użytkownik Forum
Posty: 52
Rejestracja: 17 cze 2006, 10:29
Lokalizacja: z nienacka

Post autor: Karas » 27 cze 2006, 10:51

To była misja 15 TSK miałem odkrytą większość mapy szłem nimi na miasto zielonego a w tym czasie czarny szedł na mnie i nie miałem szans (z jednostek które dostałem na początku został oddział 6 toporników i 6 łuczników no i oczywiście rebelianci i pichołki [zakały całej gry])

Awatar użytkownika
kubarychle
Użytkownik Forum
Posty: 73
Rejestracja: 08 cze 2006, 12:06
Lokalizacja: Ze wsząd
Kontakt:

Post autor: kubarychle » 04 lip 2006, 12:22

mam pytanie? dlaczego raz w ratuszu szkoli sie barbarzynca, raz wojownik?

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 04 lip 2006, 15:49

... aby pokazać, że wojownik jest od barbarzyńcy lepszy?

ODPOWIEDZ