gra nie uruchamia się

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

hubert87
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 lut 2011, 10:40

gra nie uruchamia się

Post autor: hubert87 » 07 lut 2011, 16:53

Witam
Zainsalowałe wczoraj KaM TPR, gra się uruchomiła ale był problem z kolorami więc zainstalowałem patcha najpierw sr2 puźniej sr3. Po zainstalowaniu patchy gra się wogóle nieuruchamia. CO mam z tym zrobić. ponowna instalacja gry nic niedała. mam system win 7. pRoszę o pomoc.

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 07 lut 2011, 22:51

podaj konfiguracje komputera i opisz dokladnie problem, masz masz czarny ekran wychodzi ci do pulpitu?? i ew dodaj ss

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 07 lut 2011, 22:54


hubert87
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 lut 2011, 10:40

Post autor: hubert87 » 08 lut 2011, 09:27

to jest nowy laptop 2-miesięczny a więc sprzęt napewno daje rade.
tego patcha też wgrywałem i nic.

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 08 lut 2011, 18:29

to jaki masz os albo ss??

Awatar użytkownika
zen
Użytkownik Forum
Posty: 75
Rejestracja: 12 wrz 2006, 00:12
Lokalizacja: Płock

Post autor: zen » 08 lut 2011, 23:43

Witam :wink:
a ja proponuje , najprostszy sposób , kupić kompa blaszaka za ok. 300zł
z system XP, po problemie,
ja tak mam i gra mi hula jak się patrzy
pozdrawiam :maslaneoczy:
zen

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 09 lut 2011, 13:31

Rownie dobrze moge robic formata za kazdym razem kiedy mi sie dzieje cos z systemem, a przeciez tego typu problemy powinno dac sie jakos rozwiazac.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 09 lut 2011, 14:08

zen pisze:kupić kompa blaszaka za ok. 300zł
z system XP, po problemie
Miałeś powiedzieć z Windowsem 98, nie? :)

Do autora - sprawdź, czy wszystko jest w porządku ze sterownikiem od grafiki i najlepiej ustaw wszystkie zaawansowane opcje na domyślne ("sterowane przez aplikację").
Ewentualnie sprawdź, czy żaden inny program w tle nie wybija się na pierwszy plan.

Nie uruchamia się - tzn. nie ma nawet filmów, czy nie dochodzi do menu? Masz jakiś komunikat o błędzie (np. ten Windowsowski, o ile ich nie wyłączyłeś)?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

hubert87
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 lut 2011, 10:40

Post autor: hubert87 » 10 lut 2011, 19:27

klikam dwa razy na ikone i pojawia się czrny ekran no i pużniej już tylko pulpit mojego komputera. podobnie miałem jak instalowałem tą gre pod systemem windows xp

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 10 lut 2011, 20:04

Trudny przypadek, praktycznie nie wiadomo, gdzie szukać przyczyny.

Skoro to dość nowy sprzęt, może warto spróbować użyć maszyny wirtualnej, np. VirtualBox. Potrzebna będzie dodatkowo płyta instalacyjna starszej wersji Windowsa (najlepiej 2000 lub XP, NIE 98 lub Me) - wgraj go na maszynie wirtualnej, na nowy system wgraj "Dodatki" (opcja w menu) a następnie KaM.

Rozwiązanie jest zazwyczaj skuteczne, ale ma wady - większe zużycie zasobów i możliwe lagi dźwięku.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ