Problem z pokladami kamienia

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Problem z pokladami kamienia

Post autor: kurzel131 » 12 lut 2011, 18:21

Wiec tak, sciaglem i wgralem patcha sr3 beta 7, zaczolem od nowa trening wczesniej zgrywajac save. Chcialem przetestowac moja opisana w innym temacie gospodarke. Po dluzszym namysle doszlem do wnioski ze 3 piekarnie 3 winnice i 3 rzesznie to za malo na takie miasto, wiec dobudowalem budynki analogicznie dobudowywujac mlyny i chlewy. Okazalo sie ze przy dobudowywaniu gospodarstw jako ze na poczatku postanowilem dalej budowac 24 ale po tych dobudowanych budynkach mi wyjdzie ze 40 gospodarstw (obecnie mam 21) przeszkadzaja mi poklady kamienia ktorych kamieniarz nie mogl wydobyc podobnie jak w wersji przed patchem. Jakies sugestie co zrobic by dalo sie usunac tego kamulca??.


http://c.wrzuta.pl/wi2826/bb94a73600295 ... 2018_00_40

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 12 lut 2011, 19:32

zaczolem od nowa trening wczesniej zgrywajac save
Jak to stary zapis, to niestety, musisz zacząć od nowa - patch nie ma na nie wpływu.
Czasami, choć bardzo rzadko, pomóc może zbudowanie kilku kawałków drogi u podnóża góry w celu wyrównania terenu, i jeśli przypadkiem to wystarczy (sprawdzić to można wysyłając jednego żołnierza w to miejsce), ponowna budowa kamieniołomu.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 12 lut 2011, 19:36

Save stary ale nie dotyczyl on misji treningowej bo i tak musialem zaczac od nowa jako ze za blisko rzeki zaczolem budowac gospodarstwa;p.

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 13 lut 2011, 23:00

Moge na wszelki wypadek w weekend zaczac od nowa misje treningowa, zbuduje tylko winnic i z 5 kamieniolomow byle by zobaczyc czy rzeczywiscie kamulce znikna.

A na chwile obecna mam pytanie czy jest jakis edytor do save dzialajacy podobnie jak taki jeden z Falout 2, tzn ze po zaladowaniui save mozemy edytowac/dodawac na naszym rozbudowanym miescie inne elementy?? Bo jak tak to bym usunol tego kamulca, bom troche malo pola bede mial kolo sasiadujaych gospodarstw;p.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 14 lut 2011, 10:09

Plików zapisów jeszcze nikt nie odkodował.

//edit: Sam sprawdziłem i faktycznie, problem na tej mapie jest, ale w tym przypadku położenie kilku kawałków drogi pomogło. Oczywiście, jeśli już dostałeś komunikat "Nie ma więcej pokładów kamienia", musisz wybudować kamieniołom na nowo.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 14 lut 2011, 11:59

Moze daj skrina bo sam nie wiem jak to mam rozmiescic, wybudowalem 2 kamieniolom kolo duzego kamulca ale najwyzej sie koles przeniesie;p. Znaczy mam rozumiec ze po wybudowaniu drogi kolo kamienia bedzie mozna wydobyc reszte?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 14 lut 2011, 12:33

Na Twoim screenie co prawda nie widać dokładnie przez wiadomość, ale raczej zrozumiesz - dwa najbliższe pola pod kamieniami, na których można wybudować drogę. Potem kamieniołom.
http://kuba11100.c0.pl/kam/screenshots/kamien.gif
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 15 lut 2011, 00:11

Z tego co widze to dobrze powinienem polozyc droge, ale kamieniolomu dalej nie moge postawic;p

http://c.wrzuta.pl/wi2242/567b103c00132 ... 2000_06_40

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 lut 2011, 11:17

Jak by to powiedzieć... masz pecha. Jeśli bardzo Ci zależy na tej gromadce kamienia, popraw mapę w edytorze, wyrównując tamten kawałek terenu u podnóża góry.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 15 lut 2011, 22:16

ok to podaj linka do dobrego edytora moze ja jeszcze bardziej urozmaice;P

ODPOWIEDZ