Problem z pokladami kamienia

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 16 lut 2011, 09:28

http://krom.reveur.de/ - do ogólnych, większych zmian.
http://kuba11100.c0.pl/kam/editors/Qages_Mapeditor.zip - do bardziej szczegółowych zmian.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 16 lut 2011, 15:35

Ok ogarnąłem, ściągnąłem ten bardziej rozbudowany edytor, tourial poczytam jak wrócę z próby do fylmu, a byś mi może tera napisał która mapa odpowiada mojej misji treningowej. podaj ścieżkę albo foldery:P.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, 18:56 przez kurzel131, łącznie zmieniany 1 raz.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 16 lut 2011, 16:09

\data\mission\dmaps\save00.map
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 17 lut 2011, 18:43

kuźwa niby dałem pokłady kamienia ale jak załadowałem misje to mam pewne wątpliwości czy to są skały. Weź mi powiedz w którym rzędzie i na, którym slocie są skały;/

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 17 lut 2011, 19:08

Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 17 lut 2011, 22:29

Coś mi to nie wyszło

http://c.wrzuta.pl/wi1808/d2eafe4c0021d ... 2022_19_34

użyłem największego kamulca do budowy ale jakiś lipton;p.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 17 lut 2011, 23:52

Wysokość masz w zakładce "Relief" (u Kroma), te z "Tiles" decydują o tym, ile razy będzie można ciosać jedno pole.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 18 lut 2011, 20:00

ok w takim razie pobiorę baisic editor;p i zobaczymy efekty

--- (złączono) ---

Nie ogarniam tego:P dalej mam płaskie kamienie jak widzę w edytorze;p

chyba ze teren musi być górzysty

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 19 lut 2011, 14:53

kurzel131 pisze:chyba ze teren musi być górzysty
Ciężko było na to wpaść. Najpierw należy stworzyć górę i dopiero na niej pędzlem "malujesz" skały. Przecież kuba11100 Ci o tym pisał.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 19 lut 2011, 15:23

Skoro nie ogarniasz, to zostaw edytor Qage'a w spokoju - łatwy w obsłudze nie jest, wysokość widać tylko liczbowo, wszystko jest płaskie, a formowanie całych gór w nim to katorga.

Jak podnieść teren (innych filmów nie było).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ