Mapka

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Mapka

Post autor: kurzel131 » 27 lut 2011, 17:43

Chcialbym sie pochwalic czyms co mi sie udalo niedawno osiagnac stosujac wlasna metode na gospodarke

http://c.wrzuta.pl/wi3388/dbeb52430009e ... 48/0/mapka


ps bb-code img nie dziala;/.

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 28 lut 2011, 16:01

Za mało pomocników. Nieatrakcyjne miasto. Jako mieszkaniec nie chciałbym pędzić żywota w tak jednolitym miejscu, pozbawionym wyjątkowości lokacji, bardzo technicznym. Nawet na obrazku brakuje polskich znaków. Towarzyszu, stajesz się powoli obiektem marketingowym. Na szczęście takim nie zleca się wymagających zadań.

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 28 lut 2011, 23:05

Towarzyszu?? czuje się jak w Rosji;p
Pl znaków brak bo czcionka jest pisana, a w takowych nie ma PL znaków, a w paincie za dużo roboty z dorabianiem ogonków.

Shinobi
Użytkownik Forum
Posty: 10
Rejestracja: 22 lut 2011, 01:15
Lokalizacja: Zachodnio-pomorskie
Kontakt:

Post autor: Shinobi » 01 mar 2011, 08:05

Popieram zdanie Khelosa :)
Straaasznie schematyczne....
Zastanów się, czy jakbym ci zrobił w edytorze taką mapę gdzie wszystko jest równiutkie i wgl to chciałbyś na niej grać :).
Anata wa songen-shi shitai baai wa, songen o motte ikiru.

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 01 mar 2011, 12:09

Podejrzewam, że nie tyle to schematyczne, co nieefektywne. Wprawdzie nie chciało mi się czytać dokładnie tego tekstu obok screena (brawa dla kierowcy autobusu), ale już na oko widać, że więcej z tym miastem roboty niż pożytku (tak więc żadna z tego metoda na gospodarkę). W kampanii coś takiego raczej by nie przeszło... tym bardziej w grze multi.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 01 mar 2011, 14:57

kurzel131 pisze:Pl znaków brak bo czcionka jest pisana, a w takowych nie ma PL znaków, a w paincie za dużo roboty z dorabianiem ogonków.
Nie lepiej użyć czytelniejszej czcionki z polskimi znakami?

Spłaszczenie i ogołocenie mapy nie daje dobrego efektu. Pomocników mało, drogi nie najlepiej rozplanowane (w niektórych miejscach za dużo), a z polami uprawnymi wręcz przeciwnie - nie za mało?
Pomysł może nie jest strasznie zły, ale mocno ogranicza możliwość dodatkowej rozbudowy - wszystko według ścisłego planu.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 » 02 mar 2011, 16:55

U mnie na jedno gospodarstwo przypada 2x więcej pól niż tobie na dwa.. Jednym słowem LIPA i ogromne marnotrastwo. Koledzy resztę wymienili. ;)
Obrazek

Obrazek

ss20
Użytkownik Forum
Posty: 12
Rejestracja: 12 wrz 2010, 13:47

Post autor: ss20 » 04 mar 2011, 21:09

dokładnie, za mało pola pod każde gospodarstwo, powinno być mimimum z 12-14 pod jedno gospodarstwo. a tak pozatym to normalnie komunizm:)
Chcesz dostać łomotoć w Knights nad Merchants po sieci?:) zapraszam 6268717gg:)

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 05 mar 2011, 12:10

Dobra może i pól jest za mało ale to m.in wymieniłem w tym texcie obok skrina. Mi tak taki układ odpowiada ale martwi mnie jedno, nadal mam do czynienia z tym bugiem że wróg mi przychodzi z jedzeniem do mojej wioski itd. Zrobiłem mały test - na noc włączyłem grę na przyspieszeniu i rano miałem opustoszałe miasto z kolei u wrogów tez. Żarcia było od cholery ale tak jak opisałem w którymś temacie nie znosili go do gospody. Czyżby ten bug był spowodowany obecnością SR3?? bo bez patcha nie miałem tego problemu.

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 05 mar 2011, 16:09

kurzel131 pisze:Zrobiłem mały test - na noc włączyłem grę na przyspieszeniu i rano miałem opustoszałe miasto z kolei u wrogów tez.
Widzę, że masz zbyt wiele prądu.

ODPOWIEDZ