Na notebooku nie działa F8 (szybkość x5)

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Na notebooku nie działa F8 (szybkość x5)

Post autor: Mixons » 27 kwie 2011, 22:13

Witam !
Zainstalowałem sobie bez problemów K&M na notebooku i mam jeden błąd, otóż gdy wciskam F8 nie ma szybkości x5, co bardzooo utrudnia grę, dodam, że na stacjonarnym komputerze klawisz ten mi chodzi.

Proszę o pomoc !

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 28 kwie 2011, 15:05

Może jakiś program ma przypisany ten skrót i przechwytuje wszystkie wciśnięcia? Próbuj stopniowo, wyłączając po jednym programie działającym w tle i sprawdzając, czy działa. Jak już znajdziesz winowajcę, poszukaj w jego opcjach skrótów klawiszowych i zmień lub wyłącz ten z F8.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 28 kwie 2011, 19:54

Niestety, poszukałem i popróbowałem, ale nic to nie dało :/ Ehh czyli będę musiał grać na wolnym trybie cały czas :(

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 28 kwie 2011, 21:13

Tak przy okazji - co to za laptop?
Jak wygląda sytuacja w innych programach - sprawdź, czy reagują na samo F8 i na skróty typu Ctrl+F8.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 28 kwie 2011, 23:03

Notebook HP Mini 210-1000.

Ok, spróbuję i dam jutro znać ;)

Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum
Posty: 256
Rejestracja: 05 cze 2008, 10:38
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: PinCheR » 29 kwie 2011, 00:25

A próbowałeś Fn + F8?
KAMPANIA:

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 29 kwie 2011, 14:11

Wielkie dzięki Pincher ! Bardzo mi pomogłeś, teraz granie w K&M to będzie sama przyjemność :)

Jeszcze raz bardzo dziękuję Pincherowi, a także Kubie, który wynajdywał różne przyczyny nie chodzenia szybkości x5.

Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum
Posty: 256
Rejestracja: 05 cze 2008, 10:38
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: PinCheR » 01 maja 2011, 00:57

Nie ma za co, też do niedawna miałem podobny problem. Swoją drogą to trochę uciążliwe takie wciskanie Fn ciągłe
KAMPANIA:

Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL » 21 maja 2011, 13:06

HP-ki tak mają... ja gram na Asus Eee PC 1201HA, i wszystko działa, jedynie co myszka się nieco muli. I muszę zgadywać rozdzielczość :]

A tak propos, ciekawe jak się kra w KaMa na telewizorze HD (40")... spróbuję, mam jak :D
Woot...
Powracam ^^

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 21 maja 2011, 15:22

Phoenix_PL pisze:HP-ki tak mają... ja gram na Asus Eee PC 1201HA, i wszystko działa, jedynie co myszka się nieco muli. I muszę zgadywać rozdzielczość :]
Mam tego samego, i na szczęście wszystko działa ok.
Miałem kiedyś HP-ka i też wszystko dobrze śmigało.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

ODPOWIEDZ