Zarządzanie spichrzem

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jacek8l
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2009, 18:44
Lokalizacja: z gotyku

Zarządzanie spichrzem

Post autor: jacek8l » 31 mar 2013, 03:52

Siema, nie pamiętam i nie mogę znaleźć do czego służą te czerwone strzałki w spichrzu (te od kodów).
Z tego co pamiętam z TSK to oprócz blokady dostaw to jeśli był drugi spichrz to zaznaczony towar przenoszono do drugiego spichrza, a tutaj w TPR jest tylko blokowanie dostaw z tego co widzę? Tak ma być?

P.S. Coś wrogowie nie atakują i nie mam w regulacji dostaw (żelazo/drewno/ziarno) nowych obiektów dodanych. A mam patch zainstalowany ..
Ave Satan

The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking » 31 mar 2013, 05:16

Umm... Nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi z tym nie przenoszeniem. W każdej wersji to działa tak samo. Chyba że tak: W pierwszym (jedynym) spichrzu blokujesz sobie dany towar. Potem budujesz drugi spichrz, to z automata te towary w nim równierz są zablokowane i musisz ręcznie to otworzyć.
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 31 mar 2013, 12:06

W drugim spichrzu towary są odblokowane i jak się nie pospieszysz z zablokowaniem, to pomocnicy zaniosą tam wszystko, czego nie chcesz w pierwszym spichrzu.

jacek8l
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2009, 18:44
Lokalizacja: z gotyku

Post autor: jacek8l » 31 mar 2013, 15:50

Właśnie o to mi chodzi żeby przenieśli wszystko z 1 do 2 spichrza a nie robią tego, podejrzewam że coś z grą nie tak bo jestem już w 4 misji TPR i wrogowie ani razu mnie nie najechali.
Ave Satan

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 31 mar 2013, 17:34

Pierwsze słyszę, że można kazać przenieść towary pomocnikom z jednego spichrza do drugiego. Strzałki służą tylko do blokady towarów (i ew. kodów).

W SR2 wrogowie nie atakują w kampanii TPR, znany bug. Nieoficjalny SR3 w dużym stopniu go naprawia.

Regulacja dostaw w każdej wersji wygląda tak samo. Nie wiem, o jakich nowych obiektach mowa.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

jacek8l
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2009, 18:44
Lokalizacja: z gotyku

Post autor: jacek8l » 31 mar 2013, 18:02

W takim razie zainstaluje SR3 bo rozgrywka jest bez sensu w takim wypadku.
Obiekty o których mowa to np. warsztat który produkuje katapulty, nie moge wyregulować ilość dostaw żelaza. Tak samo ze statystykami ludności, nie mam tam np. rybaka.
Ave Satan

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 31 mar 2013, 19:02

SR3 dodaje rybaka do statystyk.
Nie można ograniczać dostaw do warsztatu wojennego, można tylko ewentualnie zablokować tak samo, jak w większości innych budynków. Limit ilości drewna i żelaza byłby bezcelowy, do budowy każdej z machin i tak potrzeba maksymalnej (5) ich ilości.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 31 mar 2013, 19:03

Kuba, chyba niejasno się wyraziłem, zaspany jeszcze byłem :).
Oczywiście, że nie przeniosą nic z jednego spichrza do drugiego.
Te towary, które mamy zablokowane w pierwszym spichrzu, pomocnicy zaniosą do drugiego (z miejsc ich wytworzenia), jeśli w drugim ich nie zablokujemy.
To chyba oczywiste.

ODPOWIEDZ