Co można zmienić w KaM TPR?

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 07 mar 2006, 19:24

No i dobrze by było gdyby drwale nawalali toporami, kowale młotami itp.

Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 26 lut 2006, 00:55
Lokalizacja: Z nienacka

Post autor: Blaszak » 09 mar 2006, 20:41

Byłoby to bardziej praktyczne, bo zresztą nie mogę patrzeć jak mój drwal dzierży w dłoni topór, a nie odpowiada na ciosy wroga, troszkę denerwujące...
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl

Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 26 lut 2006, 00:55
Lokalizacja: Z nienacka

Post autor: Blaszak » 09 mar 2006, 20:45

A z innej beczki, w knightsie przydały by się animacje. 8) Możnaby wprowadzić do KaM mosty zwodzone, bramy itd. żeby coś się na planszy ruszało, a nie tylko pomocnicy i wojsko... :D
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 10 mar 2006, 15:08

Fajnie by było gdyby dodali jednostkę "zwiadowca". Byłby niezauważalny dla wroga, jednak przy większym zbliżeniu zostałby ujawniony. Oczywiście atak i obrona to 0.
Jeśli już poruszyłeś sprawę mostów to przyszedł mi do głowy pomysł z fortelami - np. (właśnie) zburzenie mostu, gdy na nim jest wróg, pułapki, rowy, podkopy... Sporo by było zabawy. No i oczywiście wieże oblężnicze - ludzie przechodzą z niej na wzgórze lub górę, a także mury.

Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 26 lut 2006, 00:55
Lokalizacja: Z nienacka

Post autor: Blaszak » 10 mar 2006, 17:50

Taak, to też może być fajne, ale za bardzo odbiegać od KaM też nie jest dobrze, bo jak się tak już rozkręcamy z tymi budowlami, mostami, rowami, to mi to bardziej Strongholda przypomina :niedowiarek: :niedowiarek:
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl

Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum
Posty: 470
Rejestracja: 23 lut 2006, 22:35
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Luki » 10 mar 2006, 22:07

Fakt duzo rzeczy ze strongholda tu jest ale podkopy mogly by byc od czego sa ci budowniczy?

jak zbudujesz miasto to calą gre stoja i żrą :glupek: a tak to by pokopali prejscia i byloby fajnie! :twisted:

Jak juz o tych mostach caly czas mowa to mogliby je tez budowac np jeden segment mostu 10 kamieni

Co wy na to? :roll:

Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 26 lut 2006, 00:55
Lokalizacja: Z nienacka

Post autor: Blaszak » 11 mar 2006, 08:48

Podo0ba mi się :D A poza tymk niewiele od KaM odbiegamy, według mnie dobry pomysł :D
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 11 mar 2006, 11:05

Pewnie, w Strongholdzie jest świetnie opracowane oblężenie, szczególnie podoba mi się wersja "Krzyżowiec", ale gdyby w K&M zrobili to w jakiś oryginalny sposób...

Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 26 lut 2006, 00:55
Lokalizacja: Z nienacka

Post autor: Blaszak » 11 mar 2006, 12:22

Taak, tylko że ten sposób trzeba najpierw wymyślić... A ja nie wiem jak można inaczej oblężenie zrobić bez katapult, wojska, i balist...
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 12 mar 2006, 14:01

Mogli by też dodać jakąś jednostkę (sensowną, nie mięso armatnie z ratusza !), np. oszczepnika, łucznika konnego, albo wekiernika... No i oczywiście obsługę do balist i katapult. To trochę nierealne, że same strzelają. Można też zapożyczyć jeszcze jeden pomysł ze Strongholda - uzupełnianie zapasu strzał u łuczników.

ODPOWIEDZ