Ja też robię ich 8, poza tym nigdy nie zrobię 7 lub 9, bo lubię liczby parzyste, tak samo robię z pomocnikamizozol92 pisze:A ja uważam że optymalna liczba budowniczych przez całą grę to 8. Przy większej ilości tylko przeszkadzają. Jak ktoś naprawdę się uprze to niech da 10, ale to już naprawdę max optymalnego rozwoju. I to tylko na początku.
Banalne porady
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
A ja z pomocnikami robię podobnie, ale mam ustalone swoje parametry tzn.Duch pisze:Ja też robię ich 8, poza tym nigdy nie zrobię 7 lub 9, bo lubię liczby parzyste, tak samo robię z pomocnikamizozol92 pisze:A ja uważam że optymalna liczba budowniczych przez całą grę to 8. Przy większej ilości tylko przeszkadzają. Jak ktoś naprawdę się uprze to niech da 10, ale to już naprawdę max optymalnego rozwoju. I to tylko na początku.
12,24,36,48 itp.
8,16,24,32 itp.
10,15,20,25 itp.
Lubię porządek
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Hmmm, ciekawy przelicznik, ale chyba nie można takiego stosować. Musisz obserwować osadę. Na pierwsze 5-6 budynków starczy 6-7 pomocników. Na pewno musisz zrobić więcej po wybudowaniu winnicy i gospodarstwa, bo potem to już leci praca lawinowo.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2007, 22:52 przez lucbach, łącznie zmieniany 1 raz.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com
Hm... Właśnie tak jak mówi Khelben. Ja też kiedyś przeliczałem swoimi sposobami i powiem, że nie było najgorzej, ale obserwacja jest zdecydowanie praktyczniejsza.
- spichrz
- szkoła
- gospoda
- kamieniołom
- leśniczówka
- tartak
Tak, zdecydowanie 6-7 pomocników, ale ja posunąłbym się nawet do 10
5-6 budynków? To będzie:Na pierwsze 5-6 budynków starczy 6-7 pomocników
- spichrz
- szkoła
- gospoda
- kamieniołom
- leśniczówka
- tartak
Tak, zdecydowanie 6-7 pomocników, ale ja posunąłbym się nawet do 10
Moje odkrycia to:
1. F8 to przyspieszenie czasu. Odkryłem to w jednej misji pojedyńczej naciskając wszystkie po kolei klawisze.
2. Jak można usunąć drzewo bez pomocy drwala. Biore jakiś budynek stawiam go po prawej stronie od drzewa i klikam, budowniczy wyrównuje teren i zburzam to i gotowe
3. Robienie drogi za free. Wybieram jakiś budynke i stawiam go budowniczy wyrównuje i wtedy wyburzami gotowe jeden kwadrat drogi zrobiony
4. Pauza - zapomocą klawisza "P". Tak samo odryłem jak w punkcie 1
1. F8 to przyspieszenie czasu. Odkryłem to w jednej misji pojedyńczej naciskając wszystkie po kolei klawisze.
2. Jak można usunąć drzewo bez pomocy drwala. Biore jakiś budynek stawiam go po prawej stronie od drzewa i klikam, budowniczy wyrównuje teren i zburzam to i gotowe
3. Robienie drogi za free. Wybieram jakiś budynke i stawiam go budowniczy wyrównuje i wtedy wyburzami gotowe jeden kwadrat drogi zrobiony
4. Pauza - zapomocą klawisza "P". Tak samo odryłem jak w punkcie 1