Wasze taktyki i strategie w KaM!

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Luki »

5 budowniczych? ja robie 10-12.. Z 5 robolami to się za Chiny nie rozbudujesz za szybko
Awatar użytkownika
Yoda
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Yoda »

Moja taktyka to przede wszystkim przemyślana i odpowiednio ustawiona rozbudowa - jeżeli drogi będą odpowiednio przemyślane - nie będzie korków i nic nie będzie stać :lol: poza tym robię tylko ciężkozbrojnych... z lekkich to tylko łuczników... No i wieże obronne jeśli gram z komputerem ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Narya
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Narya »

KnajkoFan pisze:5 budowniczych? ja robie 10-12.. Z 5 robolami to się za Chiny nie rozbudujesz za szybko
Ja się tam szybko rozbudowuję z 5, aż nadto. Zresztą trzeba ich karmić, jeśli masz dużo jedzenia, to pewnie, że 10 jest dobrą liczbą, ale ja wolę zatrzymywać się na swoich pięciu. ;)

Zresztą w poradach od twórców gry jest zaznaczone, że powyżej 8 nie opłaca się robić, bo robotnicy będą sobie nawzajem przeszkadzać. :)

Chyba, że planujesz (stawiasz krzyżyki) masowo, to wtedy 10 jest potrzebną liczbą. Jak dla mnie 6 to jest już zdecydowanie za dużo. :P
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Ja robie najpierw 15 budowniczych, a potem 20 i sobie nie przeszkadzaja w ogole :roll:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

5 budowniczych!!! Trochę mało. Ja akurat robię od 8 do 12-15. :wink: Jest wtedy wporzo, nie przeszkadzają sobie, bo ja zawsze robię parę budynków naraz, więc dlatego może tyle budowniczych robię. Narya to jak robisz 5 budowniczych to jeszcze nie grałeś w KaMa przez neta. :D
Awatar użytkownika
LukY
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: LukY »

Ja szkole zawsze 10, więcej nie ma mowy bo potem jak wioska już jest u szczytów swojego rozbudowania to stoją bezrobotni, tarasują drogi pod gospodą i żrą jedzonko.
At the end of the world
Or the last thing I see
You are never coming home
Never coming home
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cav »

Ja wtedy robie kilkanaście dróg u wroga i sobie idą na rzeź :D
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Ojjj!!! Cavie, niedługo do Ciebie przyjdzie budowniczy i Ciebie zabije, oj uważaj. :lol:
Awatar użytkownika
Narya
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Narya »

Mnie wystarczy 5 budowniczych, bo buduję po kolei pojedynczo, a nie masowo ustawiam domki. Pomocnicy i tak się nie wyrabiają.

Nie, nie grałem przez sieć w KaM.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Ja robie 5 budowniczych i ze 20 pomocników. Jeśli jest zapotrzebowanie to tak 10 budowniczych a pomocnicy tak do 70. :)
Obrazek

Obrazek
Odpowiedz