"Chciałeś, aby przywołano Cię w to miejsce"

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

"Chciałeś, aby przywołano Cię w to

Post autor: lucbach » 09 lut 2008, 20:42

Witajcie!

Miałem o tym napisać już jakiś czas temu, ale ciągle zapominam.

Gdy grałem kiedyś w którąś z misji K&M, pojawił mi się nagle komunikat i przesunąłem się w inne miejsce mapy. Gdy go otworzyłem, ku memu zdumieniu odczytałem mniej więcej taki tekst: "chciałeś, aby przywołano Cię w to miejsce".

Nie mam pojęcia jak to się stało, dlaczego wyskoczył ten komunikat i dlaczego akurat wtedy. Nigdy więcej mi się to nie zdarzyło, więc tym bardziej jestem zdumiony po takim czasie.

Ciekawe, jakby zapytać twórców czy coś takiego "wkładali" do gry. Baaardzo ciekawe... :coongada::
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 09 lut 2008, 21:17

No, ciekawe.
Jakby pogrzebać w skryptach, lub w miejscu, gdzie znajdują się wszystkie komunikaty, to może się ktoś natknie na podobny tekst. Albo Lucbowi się coś przyśniło. :)
Tajemnicza jest ta giera.

Zedytowano: Sprawdziłem i w KaM TPR się na taki komunikat nie natknąłem. Wypadałoby też to sprawdzić w TSK. Może do czasu wydania TPR zdążyli zmienić co nie co. Na pewno pliki z komunikatami tu i tam są inne. Wskazują na to między innymi krótsze napisy końcowe w drugiej kampanii.

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 09 lut 2008, 21:28

To było dosyć dawno i możliwe, że w TSK. Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś by tam pogrzebał, bo bardzo mnie to interesuje...
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 09 lut 2008, 21:33

Przeszukałem w TSK i nic nie znalazłem. Chyba coś ci się przywidziało Lucbachu.
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 10 lut 2008, 09:55

Pewnie ci się coś przyśniło lucbachu... Innego wytłumaczenia nie mogę znaleźć.

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 10 lut 2008, 12:36

Tak, coś mi się kojarzy właśnie ze spacją. O niej też nic nie ma w instrukcji, prawda? I tutaj też nie ma nic o spacji...
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 10 lut 2008, 15:30

No tak kilka lat temu jak grałem w knighsta to spacja działała ale teraz nie. Może to dlatego że płyta była zrysowana i gra nie zainstalowała sie do końca. Nawet jej w starcie nie było. Znalazłem ją dopiero jak grzebałem na dysku C. O dziwo jednak wszystko chodzi i są wszystkie misje oprócz tej spacji.
Westess krutue szaleń

Awatar użytkownika
Michalczuk
Użytkownik Forum
Posty: 49
Rejestracja: 08 gru 2007, 22:43
Lokalizacja: Sieradz

Post autor: Michalczuk » 10 lut 2008, 16:07

Mnie też się coś kojarzy z tą spacja.
Kiedyś wydarzył się taki podobny bug, że przyszła jakaś wiadomość, która była pusta, ale było można nacisnąć "idź do" i pokazało skały. To było kilka lat temu, jedna z pierwszych wersji TSK. Misja chyba 15.

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 10 lut 2008, 16:08

O, o, o, faktycznie! Coś mi świta - te skały! Czyli nie tylko ja to miałem... Dzięki Michalczuk, dochodzą kolejne szczegóły...
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 10 lut 2008, 17:57

O spacji wiedziałem, o pustej wiadomości też. Wszystko to odkryłem (pokazało mi się) w misji pojedynczej, która zwie się Kraina Wrącej Rzeki. ;)

Ale warto przynajmniej się dowiedzieć, czy ktoś inny to miał. ;)

ODPOWIEDZ