"Chciałeś, aby przywołano Cię w to miejsce"

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Adijos
Zbanowany
Posty: 94
Rejestracja: 26 lis 2008, 15:47

Post autor: Adijos » 11 gru 2008, 17:33

No no w KaM to spacja przenosi do ostatniego pojedynku i w kampanii i w pojedynczych ale z komunikatem się jeszcze nie spotkałem może bug :?:

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 11 gru 2008, 18:52

Ok, krzysiek_000 - zwracam honory. :D
A komunikat głosowy działa tylko wtedy, gdy nasz widok na mapę nie jest skierowany na walkę, lecz np. na nasze miasto. Po komunikacie głosowym szybko klikamy spację i już jesteśmy w miejscu, w którym toczy się potyczka. A faktem jest to, że nawet po skończeniu walk naciśnięcie spacji przenosi w tamto miejsce.
Tak czy siak funkcją spacji to szybkie wejście w wir walki :D
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
fanTSK
Użytkownik Forum
Posty: 103
Rejestracja: 03 cze 2008, 14:18
Lokalizacja: Poznań

Post autor: fanTSK » 07 mar 2009, 18:28

Może coś źle z tłumaczeniem?
Obrazek
Obrazek

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 07 mar 2009, 23:15

Odkopałeś pradawny temat, by dorzucić jakieś małe, wątpliwe zdanko, które nie poruszy dyskusji do przodu? Co na to można odpisać? Coś równie oszczędnego w słowach, typu: "a może masz rację/nie, chyba nie masz racji"?
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 19:27 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fanTSK
Użytkownik Forum
Posty: 103
Rejestracja: 03 cze 2008, 14:18
Lokalizacja: Poznań

Post autor: fanTSK » 08 mar 2009, 17:26

Pszepraszam nie wiedziałem że to było ale tak mogło być.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 14 cze 2009, 01:50

w opisie wrazen z kampani TNL juz o tym pisalem ale.............Otoz w 5 misji przyszly 2 komunikaty - I z pocchwala chyba, a drugi byl o tym ze chyba na zach. znjaduje sie spichrz; powiem szczerze ze przeszukalem cala mape i nawwet ruin nie znalazlem :shock:

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 14 cze 2009, 07:51

Po pierwsze: nie ściągaj misji TNL stąd, ale ze strony Lewina:
http://lewin.namsys.com.au/kam/index.ph ... r_missions
Przychodzą Ci dziwne komunikaty, bo prawdopodobnie korzystasz ze złego pliku LIB.

Aha, ściągaj kampanię TNL ze strony Lewina, jeśli znasz choć trochę angielski. W przeciwnym razie możesz mieć problem.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 14 cze 2009, 13:10

Oki dzieki, a jakie moga byc te klopoty - czyzby jakies bledy gry ze nie atakuja, badz nie buduja miasta? aha i jesli moglbys to wytlumacz mi co to jest ten LIB :)
Czy lepiej bedzie jesli po sciagnieciu ze strony Lewina zaczne TNL od poczatku, czy bedzie trudniej ^^? - bo lubie wyzwania

Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff » 14 cze 2009, 14:00

kamtpr pisze:Oki dzieki, a jakie moga byc te klopoty - czyzby jakies bledy gry ze nie atakuja, badz nie buduja miasta? aha i jesli moglbys to wytlumacz mi co to jest ten LIB :)
Pozwolę sobie ja te błędy wytłumaczyć :).
Co to za błędy - nie wiem, ja nie mam tej wersji z edytora Lewina. Na pewno jednak są tam bardzo ważne informacje, których znajomość może okazać się co najmniej bardzo przydatna. A pliki LIB to nic innego, jak pliki zawierające absolutnie wszystkie teksty w grze, takie, jak odprawy, komunikaty, nazwy jednostek, budynków, funkcji itp...
Crimson (king) Michailoff

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 14 cze 2009, 14:08

Dzieki:)
Ps sciagnalem juz od Lewina i widze poprawki- chocby w I misji oddzialy zielonego gracza stoja w innym miejscu i wyszstkich ludzi jest inna liczba; pobilem swoj rekord i przeszedlem te misje w 16min
Lecz w 2 misji dostrzegam powazny blad jakim jest brak spichrza !!! Jesli mozesz to zobacz bo moze tylko u mnie tak jest ale watpie. Misja konczy sie odrazu niepowodzeniem:(

ODPOWIEDZ