Co robisz gdy nie masz co robić??

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe » 11 mar 2009, 19:32

Tora1996 pisze:Ja zawsze staram sie tak rozwijać wojska, żeby oddziały były na prawie całej mapce :smiesne:
Raz mi sie tak udało, gdy rozwaliłem 2 graczy :D
Więc twierdzisz, że zapełniłeś prawie całą mapę żołnierzami? No cóż... ludzie mają problem ze zrobieniem miasta na całą mapę... Coś mi tu nie pasuje, albo czegoś nie rozumiem.
A mam pytanie: jak ich wykarmiłeś?

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 11 mar 2009, 19:41

Mi się wydaje że albo kłamie albo posłużył się edytorem chociaż i to jest wątpliwe bo wiemy że jak jest za dużo żołnierzy to zaczynają wariować i wyskakują dziwne bugi.
Westess krutue szaleń

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 11 mar 2009, 20:51

Ja zawsze staram sie tak rozwijać wojska, żeby oddziały były na prawie całej mapce...
Podejrzewam, że chodzi o rozwinięcie szeregu, czyli stanie wzdłuż całej mapy, a nie na całej jej powierzchni... Tych 120-u żołnierzy da się chyba wyszkolić bez świrowania gry.
Nie sądzę, żeby użytkownikowi Tora1996 chodziło o zapełnienie planszy kilkoma tysiącami jednostek, chyba że jest wyjątkowo naiwny...

Awatar użytkownika
Kanonier
Użytkownik Forum
Posty: 48
Rejestracja: 04 lut 2009, 15:59

Post autor: Kanonier » 13 mar 2009, 08:09

Ja tam nigdy się nie nudzę,bo zawsze mam coś do zrobienia w KAM-ie. Na przykład zrekrutować wielką armię i zastanawiać się kogo skopać. (Oczywiście nie chodzi o aż taką wielką armę.) 8-)

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 15 mar 2009, 17:08

Kiedy nie ma co robić to najczęściej robię inną misję lub zlecam dużo budynków do roboty i już jest co robić.

Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 » 15 mar 2009, 18:03

DeBe pisze:
Tora1996 pisze:Ja zawsze staram sie tak rozwijać wojska, żeby oddziały były na prawie całej mapce :smiesne:
Raz mi sie tak udało, gdy rozwaliłem 2 graczy :D
Więc twierdzisz, że zapełniłeś prawie całą mapę żołnierzami? No cóż... ludzie mają problem ze zrobieniem miasta na całą mapę... Coś mi tu nie pasuje, albo czegoś nie rozumiem.
A mam pytanie: jak ich wykarmiłeś?

Kolega mi nie wierzył, to próbowałem tak zrobić :D Jednak żarcia nie wystarczało to musiałem je na kodach sobie dodawać.
A pomocników miałem tak dużo, że nie mogli wejść do spichrza :P

Przyznam, że po pewnym czasie mi niektórzy poumierali, bo już pomocnicy nie nadążali :D
DeBe pisze:Więc twierdzisz, że zapełniłeś prawie całą mapę żołnierzami? No cóż... ludzie mają problem ze zrobieniem miasta na całą mapę... Coś mi tu nie pasuje, albo czegoś nie rozumiem.
Przecież oni nie myli ze sobą złączeni tylko w jakichś odstępach. (może jakieś 15-20 pól) To nie były takie oddziały 5x5 tylko 4x4, wiec tego wojska było mniej.
Tora1996 pisze:Ja zawsze staram sie tak rozwijać wojska, żeby oddziały były na prawie całej mapce
//Zedytowano 1:
Zozol92 pisze:
Ja zawsze staram sie tak rozwijać wojska, żeby oddziały były na prawie całej mapce...
Podejrzewam, że chodzi o rozwinięcie szeregu, czyli stanie wzdłuż całej mapy, a nie na całej jej powierzchni... Tych 120-u żołnierzy da się chyba wyszkolić bez świrowania gry.
Nie sądzę, żeby użytkownikowi Tora1996 chodziło o zapełnienie planszy kilkoma tysiącami jednostek, chyba że jest wyjątkowo naiwny...
No nie tysiącami ... tam może było z 300 (to był rodzaj tych mniejszych plansz, ale nie pamietam jaka to była). Jak napisałem stali oni w odstepach od siebie, bo chciałem zrobić potem taki efekt, jak jest czasami przy graczach komputerowych ... wojska są w jednym miejscu i wychodzi taka fajna ich mieszaninka ... mi to nie wyszło bo wojsko mi zaczeło szwankować.

//Zedytowano 2:
doman100 pisze:Mi się wydaje że albo kłamie albo posłużył się edytorem chociaż i to jest wątpliwe bo wiemy że jak jest za dużo żołnierzy to zaczynają wariować i wyskakują dziwne bugi.
Przyznam, mi wojsko zaczeło samo chodzić w różne strony samo (np.jak miałem troche dalej wojsko od osady to zaczeło iśc w strone osady i zawracać.

Bym dał screena, albo bym wrzycił save'a gdyby nie format kompa.
Ściągnełem jakiś program i nabrałem se od groma virów i nie mogłem ich usunąć.
Pozdrawiam, tora1996.

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 » 15 mar 2009, 18:13

Tora1996 pisze:Przecież oni nie myli ze sobą złączeni tylko w jakichś odstępach. (może jakieś 15-20 pól)
Cóż za beztroska... 15-20 pól to 1/6 długości przeciętnej planszy. Przy czterech oddziałach 4x4 jest to co najmniej 450 żołnierzy mniej niż mówisz, czyli około 10% tego co podejrzewaliśmy (albo, w co raczej wątpiliśmy)... No to dopiero rozstawienie wojsk na całą mapę, za głowę się można aż złapać...

Edit:
Tora1996 pisze:No nie tysiącami ...
Przeciętna mapa ma wielkość 120x120? Odliczając miasta, góry i rzeki, parę tysięcy pól się uzbiera. Btw, gratuluję triple-posta...

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 16 mar 2009, 17:55

Ja kiedyś chciałem zrobić na serio dużo lekkiej jazdy na kodach ale bug nie Bóg i z bugiem nie da się zrobić wszystkiego. Co do screenu wrzuciłem kiedyś na forum pod nazwą kilka koników. Jeśli kogoś to interesuje to poszukajcie albo wejdźcie na mojego Fotosika. Mam nick doman100.
Westess krutue szaleń

Awatar użytkownika
kornik0
Użytkownik Forum
Posty: 45
Rejestracja: 17 kwie 2009, 19:25

Post autor: kornik0 » 19 kwie 2009, 22:15

o ile dobrze wiem w oddzielnym TSK nie ma ograniczenia, zolnierze nie wariuja, wiec jest to mozliwe:P

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 20 kwie 2009, 10:46

Tyle że, ja właśnie grałem w osobnego TSK. Gdzieś chyba przeczytałem że zależy to od systemu (grałem na win98). Spróbuje kiedyś na Viście to zobzczymy.
Westess krutue szaleń

ODPOWIEDZ