Ostatnio odkryłem ciekawy Trick w Knights and merchants...
Szukałem tego Triku na forum ale nikt go nie odkrył... Chyba
Otóż jak każdy wie wojownik/łucznik itp. Ma swoją wytrzymałość... Gdy jest głodny prosi o żarcie... Ale gdy nasi wojownicy będą burzyć budynek wroga, i w tedy z głodu zachce im się umierać, to nie umrą Choć pasek życia będzie wskazywał 0 to nie umrą. Póki burzą budynek... Ale gdy skończą padną z głodu... także gdy umiera Ci wojownik to wyślij go na jakiś budynek... będzie walczył do ostatniej kropli krwi...
Znany mi błąd, często wykorzystywałem go w misjach, gdy wróg nie miał już wojaków, a trzeba było rozwalić ważne budynki. Moi rycerze już-już umierali z głodu, ale szybko rozdzielałem oddziały, żeby rozwalili to i owo przed niechybną śmiercią.
Dobrze, że o tym wspomniałeś, na forum się z tym jeszcze (chyba) nie spotkałem.
Tak samo jeśli rozkażesz wybudować drogę, a pomocnik z kamieniem nie nadejdzie, to budowniczy będzie trzymał wbitą łopatę w nieskończoność. Nawet jak pasek wytrzymałości wyniesie zero, a gdy wreszcie przyjdzie pomocnik z kamieniem, to budowniczy najpierw skończy budować drogę, a potem odejdzie ze świata gry.
A ja jestem przekonany, że kiedyś na forum to stwierdzenie padło. Tak, czy inaczej - znany trick, choć rzadko przeze mnie wykorzystywany. Miło jednak, że wspomniałeś o tym, niech Lucbach wrzuci wzmiankę o tym tricku na stronce.