Jak zmienić prędkość w grze?

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kasparo96
Użytkownik Forum
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2010, 09:47
Lokalizacja: Poznań

Jak zmienić prędkość w grze?

Post autor: Kasparo96 » 09 sty 2011, 11:51

Jak zmienić prędkość w grze, np. w pojedyńczych misjach, czy sieciowych? Nie chodzi o klawisz F8, zna ktoś podobną sztuczkę?
Chciałem sieciowo pograć, a jednostki wolno chodzą i wogóle...
Z góry dziękuje :szczerzy:

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 09 sty 2011, 12:12

Przenoszę, do nowych misji nijak się to ma.

W sieciowych może być problem. Cheat Engine odpada z wiadomych przyczyn.
Ktoś kiedyś pisał na forum (nie pamiętam gdzie) o alternatywnej opcji, mianowicie przyspieszeniu jednostek cywilnych. Przyspiesza to nieco akcję, trochę zmienia samą grę, bo nie trzeba aż tylu pomocników, co zwykle. Można zastosować tak zmieniony unit.dat u wszystkich graczy, ale...
Prosty, graficzny edytor działa tylko pod TPR, więc dla TSK zostaje tylko szukanie i podmiana wartości w hex-edytorze. Dla chętnych - wskazówki:
http://knights.x10hosting.com/dec_units.htm
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Nest0r
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 01 sty 2011, 16:44

Post autor: Nest0r » 09 sty 2011, 17:41

Czyli jak to zrobić w TSK, możesz mi to szczegółowo wyjaśnić? (tak wiem jestem przymulony)

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 09 sty 2011, 18:41

O to chodzi, że sam nie próbowałem... :D

Jak już mówiłem, potrzebny jest hex-edytor, np. XVI32. W podanych miejscach (offsetach, na podanej wyżej stronie podane są w syst. dziesiętnym) zaczynają ciągi 15 bajtów (w syst. szesnastkowym) - każdy z nich oznacza konkretny parametr - atak, obrona, szybkość i inne. Musisz przestawić odpowiednią wartość (w przypadku szybkości będzie to jedenasta).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 18 sie 2011, 20:14

A ja mam takie małe pytanko, skąd wiesz, że szybkość to akurat 11?
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 18 sie 2011, 21:11

Z linku, który sam wyżej podałem; zresztą cała baza Litude'a z tym, co udało się rozkodować też może kogoś zainteresować.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 19 sie 2011, 11:44

Osz ty...przecie to pozwala (prawdopodobnie) na przerabianie statystyk każdej jednostki! GITES!
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 08 wrz 2011, 17:36

Nie wiem czy odpowiednio zrozumiałem, ale:

Jeśli zmienię pierwsze dwa zera, to zmienię wytrzymałość (jak mocno jedno trafienie działa)

Jeśli zmienię trzecie, to zmienię atak, a piąte, to atak dodatkowy (przeciwkonnych)

Jeśli zmienię dziewiąty, to zmienię obronę.

Jeśli zmienię jedenasty to prędkość

Jeśli zmienię 15 to zmienię odległość widzenia?
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 08 wrz 2011, 20:11

Zgadza się.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 08 wrz 2011, 22:08

Aha. To gites majonez.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

ODPOWIEDZ