Jak zmienić prędkość w grze?

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 13 wrz 2011, 18:35

I zapomniałem dopytać - jest możliwość, żeby dało się przerobić koszta budynku czy przerobić ilość dostarczanych surowców, np.: ryb z jednego razu? Albo jak przerobić staty mieszkańców? tak samo (identyczne umiejscowienie kodu), jak przerabia się staty wojów?
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 14 wrz 2011, 16:05

Można - poszperaj w dokumentacji na knights.x10hosting.com lub użyj Merchator's Object Editora (jego wadą jest częściowa kompatybilność z TSK, mianowicie można edytować tylko budynki).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 29 lis 2011, 19:34

I jeszcze coś, znow coś czego nie wiem, ale co to jest ten "offset"?
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 29 lis 2011, 21:03

Offset to tablica bądź inna struktura danych zawierająca informacje o odległości od początku pamięci.

Przykład: dla tablicy znaków zawierającej litery "abcdef" element "d" ma offset 3 gdyż znajduje się na miejscu numer 3 (numeracja od zera).


Źródło: wikipedia.org

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 01 gru 2011, 21:10

Chodziło mi o ten offset w edytorze heksadecymalnym. Czy to nie ta liczba z boku, po lewej? ~~~~
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 01 gru 2011, 21:15

No to jest właśnie to co podałem, tylko że w systemie szesnastkowym.

Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Re: Jak zmienić prędkość w grze?

Post autor: Mixxer5 » 02 gru 2011, 15:18

Kasparo96 pisze:Jak zmienić prędkość w grze, np. w pojedyńczych misjach, czy sieciowych? Nie chodzi o klawisz F8, zna ktoś podobną sztuczkę?
Chciałem sieciowo pograć, a jednostki wolno chodzą i wogóle...
Z góry dziękuje :szczerzy:
Czyli chodzi o zmianę w kodzie gry. Potrzebny jakiś dodatkowy komentarz?

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 02 gru 2011, 19:49

Aha. Ale jak sprawdzam unit.dat to nie ma tam offsetu np. 00015680 (czyli tego od pomocnika). Bo ostatni to "52E22". I sorry że tak się narzucam i tak niewiele wiem.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Re: Jak zmienić prędkość w grze?

Post autor: janosiczek » 02 gru 2011, 21:31

Mixxer5 pisze: Czyli chodzi o zmianę w kodzie gry. Potrzebny jakiś dodatkowy komentarz?
Dobra dobra już się nie odzywam, jacy wszyscy podenerwowani, to pewnie przez 6 grudnia, prezenty itd, rozumiem ;)

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 02 gru 2011, 23:01

Ciemnozielony, musisz mieć, bo 15680 jest mniejsze od 52E22, który jest ostatnim offsetem.

ODPOWIEDZ