Jak zmienić koszta wojsk...

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Jak zmienić koszta wojsk...

Post autor: Ciemnozielony » 07 sty 2012, 10:56

...i czy w ogóle się da? Np. Koszt topornika = lanca, zbroja i koń, albo rebeliant za 5 sztuk złota?

EDIT: Sprawdzałem na CJB i się nie da. Wygląda na to, że muszę sprawdzić, czy da się to robić w KaM Remake.

EDIT2: Jak zmienić portret jednostki? Można w Graphics Readerze czy tylko w edytorze?
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 15:21 przez Ciemnozielony, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 07 sty 2012, 20:56

Oczywiście da się. Unit.dat za to odpowiada. Zależy jakiego edytora użyjesz bo jak hexadycamalny to możesz nie pojąć (jak ja zresztą). Swoją drogą nie wiem czy kosztów nie ustawiają budynki rekrutujące ( tj. warownia,szkoła;w klasyku warsztat wojenny i ratusz) z houses.dat

Da się i na remake jak na klasyku. Zapraszam do mojego tematu "Kod Źródłowy" w dziale Remake. Znajdziesz tam edytor i odnośnik do tematu gdzie inny kolega męczył temat.

Gdyby znalazł się ktoś kto rozkoduje w pełni np. unit.dat i by stworzył edytor wygodny, to by można by w grze Sodomę i Gomorę zrobić :twisted:

A tak przy okazji...
Sprawdzałem na CJB i się nie da.
Możesz jaśniej bo nie wiem czym ów CJB jest.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 08 sty 2012, 10:27

Prędzej w houses.dat to by było, ale gdzie i co to nie wiem. Zasady działania warowni i ratusza dość mocno odbiegają od tych z reszty budynków, działających na zasadzie zamiany X sztuk jednego towaru na Y drugiego. Szukanie czegoś nowego znając tylko offset może być męczarnią. Na Twoim miejscu próbowałbym się zapytać też tam, gdzie szukałeś, tam prędzej znajdziesz kogoś obeznanego :)
Feliks pisze:Możesz jaśniej bo nie wiem czym ów CJB jest.
Anglojęzyczna strona o KaM, dawniej pod adresem knightsandmerchants.cjb.net, obecnie pod knightsandmerchants.net
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 08 sty 2012, 12:53

kuba11100 pisze:
Feliks pisze:Możesz jaśniej bo nie wiem czym ów CJB jest.
Anglojęzyczna strona o KaM, dawniej pod adresem knightsandmerchants.cjb.net, obecnie pod knightsandmerchants.net
Z tym, że mnie chodziło o www.atfreeforum.com/knights/.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2012, 13:24 przez Ciemnozielony, łącznie zmieniany 2 razy.
Czy je&#347;li poruszaj&#261;c si&#281; z pr&#281;dko&#347;ci&#261; d&#378;wi&#281;ku osi&#261;gniesz pu&#322;ap pr&#281;dko&#347;ci &#347;wiat&#322;a dwukrotnie za&#322;amuj&#261;c tym czasoprzestrze&#324;, to czy b&#281;dzie mia&#322; dwa pierwiastki z trzech ziemniak&#243;w wi&#281;cej ni&#380; suma sedes&#243;w w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 08 sty 2012, 13:00

Tak wyglądało kiedyś i nasze forum.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 08 sty 2012, 18:32

Ciemnozielony pisze:Z tym, że mnie chodziło o www.atfreeforum.com/knights/.
To forum też się przeniosło na http://www.knightsandmerchants.net/forum/ :)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 08 sty 2012, 22:14

No tak. A ja ciągle odwiedzałem www.atfreeforum.com/knights/ i byłem zdziwiony, że takie ono wymarłe. Dzięki Kuba. :)

Khelos pisze:Tak wyglądało kiedyś i nasze forum.
Pamiętam te czasy, może byłem wtedy krótko, ale są nadal w mojej głowie.

rebeliant
Użytkownik Forum
Posty: 30
Rejestracja: 19 lis 2007, 20:24

Post autor: rebeliant » 19 sty 2012, 00:27

W Unit.dat przetrzymuje się tylko jednostki i różne moby np. kaczki.

W Houses.dat powinna być Warownia, a w jej kodzie: Ceny, nazwy, ścieżki do obrazków z postaciami. Nawet gdzieś tutaj na forum jest człowiek który ponoć otworzył te pliki :)

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 19 sty 2012, 10:26

Owszem ale już dawno się nie logował od kilku lat (?), ponadto za otwarcie plików .dat Lucbach otwarcie zbeształ Methyla ( o niego się rozchodzi ).
Lucbach oskarżył go o działania nielegalne ( cracking itp - swoją drogą byle co zjadł i byle co powiedział ) i zamknął jego temat.
:glupek: :coongada:: :||: :zamurowany: :| :oops: :cry: :? :shock: :( :x :smutny: :niedowiarek:

Przepraszam za tyle emotek ale naprawdę to było z jego strony... zbyt pochopne.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

rebeliant
Użytkownik Forum
Posty: 30
Rejestracja: 19 lis 2007, 20:24

Post autor: rebeliant » 19 sty 2012, 14:44

@Feliks, rozumiem że masz huśtawkę nastrojów, ale nie używaj tyle emotikon.

Nadal istnieje nadzieja, że osoba otwierająca te pliki jest na innym forum dot. KaM'a.

Zablokowany