Nowa wersja strony knights.sztab.com i forum

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

WuBeKu, html i php jestem w stanie stworzyć sam lub z pomocą Wojbacha. Problem był tylko z poskładaniem projektu graficznego w CSS-ie. To zadanie dla kogoś, kto ma teraz masę projektów, a co zgodził się zrobić dla mnie po koleżeńsku. Problem jest więc taki, że nie mogę (nie mam sumienia) czegokolwiek na razie się od niego dopominać.

Przyznam się Khelbenie, że myślę podobnie jak Ty. Metamorfoza byłaby naprawdę duża i zarówno strona, jak i forum, byłyby nie do poznania. Obawiam się tylko, że do tego lutego lub marca spora część użytkowników odeśle naszą stronę do lamusa... :( . No ale nic, nieraz już walczyliśmy o odwiedzających i jak się okazuje, gra ma jeszcze wielu fanów. To mnie wciąż podbudowuje.

Będę Was na bieżąco informował o wieściach z frontu :wink: .
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Kto wie? Może [fani] zostaną. Jeżeli byś się lucbachu przałamał i się trochę dopytał gościa o ten projekt... może by się Wam ustalić nawet datęukończenia Waszego dzieła.
Święta tuż tuż, dużo czasu by było na kontynuację. Ja bym jednak gościa nieco przycisnął: "Ej, stary! Powiedziałeś, że pomożesz mi w składaniu grafiki na moją stronę. Nadchodzą święta, dużo będzie czasu, abyśmy ruszyli z koksem. (Pieniądze wyślę pocztą xD)" - lub coś takiego...
Jeżeli chcesz coś zrobić, na czymś Ci bardzo zależe, nie czekaj na ostatnią chwię, nie czekaj, aż gościu sobie sam przypomni. Nieraz namolność przenosi góry :D . Byś mu powiedział, że start projektu na nowy rok, byłby idealnym okresem, idealnym prezentem dla forumowiczów, dla fanów K&M. Kto wie? Może by odłożył masę swoich rzeczy, odłożył swą dziewczynę do kąta, a składanie w CSS'ie byłoby choć przez pewien czas na pierwszym miejscu, na szczycie listy jego zadań.
Dla przykładu, nasz (mój i Mullena) wielki KaM'owy projekt równierz stanął w miejscu. Może na dosyć długi czas stanął (od drugiego tygodnia września). Nikt nie miał pojęcia kiedy ruszy jego kontynuacja. Chodziło głównie o to, by compadre złąpała chętka na tą grę. Co ja zrobiłem? A no stworzyłem na tym forum temat, pod którym podpisało się kilku użytkowników; napisałem wszystko, co by mogło się znaleźć w naszym projekcie, forumowiczom, się raczej spodobało, i, mimo iż, nasze dzieła nie przekroczyło 25% - życzyli nam szczęścia w kontynuacji i mieli nadzieję, że wreszcie zajmiemy się kontynuacją. W końcu pokazałem Mullenowi komentarze użytkowników forum... to wystarczyło, żeby go podbudować, żeby zrobić fanom KaM wielki prezent i ruszyć z projektem. Może przypomniały mu się nagle stare czasy... Tak czy siak, zabieramy się do kontynuacji projektu w te święta. Dużo mamy czasu, możemy zaszpanować ^^.
Podobnie jest i tutaj. Wnioskując z Twoich ostatnich postów lucbachu... chyba, że jestem w błędzie - Twój compadre przez pewien czas nie daje oznak życia, jeśli chodzi o temat nowego wyglądu witryny. Przyciśnij go, pokaż listę komentaży chętnych ujżenia Waszego dzieła. Daj mu coś, co go zmobilizuje do pracy. Czasem tak bywa, że ma się blokadę, nie chce się robić tego, co się zaczęło, ma się słomiany zapał, lub coś. Ja nie mam słomianego zapału i zawsze byłem/jestem gotów dokończyć dzieła, jakiego się podjąłem. Mogłem sam dokończył mój projekt. Może bym podołał temu zadaniu, jednakże postanowiłem czekać na Mullena, na powrót tej jego weny. Czekałem, czekałem i czekałem, aż w końcu zrobiłem coś, co go zachęciło. Sprawiłem powrót jego twórczego zapału do pracy. Ty też tak zrób lucbachu! Może jest tam jakieś ryzyko, że Twój kolega sie obrazi (szcególnie, że po serdeczności sam zaproponował ponoć pomoc), ale czasem warto tak zaryzykować, by spełnić to, na czym bardzo zależy Tobie, forumowiczom... Wierzę, że jeżeli zrobisz to, co opisałem powyżej... chociaż część tego, Twój kolega nie odmówi, zabierze się za zadanie, jakie miał ustalone. Może nie wyrobi się na nowy rok, ale im wcześniej do niego z tym na poważnie zagadasz, tym jest szansa, że szybciej Waszw dzieło zostanie ukończone. Bo została do zrobienia chyba tylko jego działka jeszcze. Lucbachu, nie ma na co czekać - teraz dużo zależy równierz od Ciebie...
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Dzięki za słowa zachęty Khelbenie.

A propos tego projektanta: to człowiek całkiem innego pokroju i żaden ze wskazanych przez Ciebie sposobów nie jest sposobem konstruktywnej rozmowy z nim. Skończmy więc może na tych propozycjach, nie chciałbym poruszać spraw osobistych :wink: .
lucbach,
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Z nim się gada z zastosowaniem siły? :D
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Macie rację :)
Raczej nie z zastosowaniem siły... :D
To już Lucbachu Twoja sprawa ;-) nie wnikam w zawiłości umysłu kolegi xD
Czasem tak bywa, że ma się blokadę, nie chce się robić tego, co się zaczęło, ma się słomiany zapał, lub coś.
Ojjj....skądś to znam...

P.S.
Ale ja mam głupi nick xD
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Do niego trzeba prawdziwej inteligencji, bo jest człowiekiem bardzo cenionym w swoim fachu, posiadającym ogromne umiejętności. Ok, koniec o nim. Na razie pracuję nad użytkownikami nieaktywnymi, ale o tym napiszę niebawem w innym topicu, bo było to poruszane m.in. przez Khelbena i rafaela_5000.
lucbach,
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Pragnę przeprosić wszystkich zainteresowanych, którzy wciąż odwiedzają stronę i forum (wielkie dzięki!) za brak nowych wieści, nie pisanie na forum (wynik - mnóstwo spamu) itd.

Jest to związane z - najpierw - tworzeniem kilku komercyjnych projektów, które jednak powoli kończę, a teraz z tworzeniem nowej strony knights.sztab.com. W przypadku naszego nowego projektu jestem na etapie wypełniania strony treścią, więc mniej więcej połowa pracy jest już za mną. Oczywiście kilka działów wymaga gruntownej modernizacji, są również nowe, a to wszystko pochłania dodatkową ilość czasu (zbieranie materiałów, redagowanie, przenoszenie pomysłu na stronę, omawianie techniczne itd.). Linków w nowym menu jest 35, w obecnym - 29.

Skończyło się na tym, że sam złożyłem stronę w CSS zgodnie z projektem graficznym, a programowaniem php w całości zajmie się Wojbach.

Jeśli macie jakieś pytania lub prośby, to chętnie odpowiem. Mogę zamieścić jeszcze kilka drobnych obrazeczków z nowego projektu :wink: .

Pozdrawiam wszystkich Fanów K&M serdecznie!
Lucbach
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Nareszcie coś się zacznie dziać.... :szczerzy: Super!
P.S Lucbach, chodzi też o projekt z nowymi opisami przejścia misjii?
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Akurat opisów misji będzie tylko kilka więcej (z chęcią przyjmę kolejne opisy), co oznacza, że kilkanaście jest jeszcze nieopisanych.

W nowej wersji strony, z nowości, będziecie mogli dowiedzieć się czegoś a propos tych wszystkich propozycji zmian, które chcielibyście, aby wprowadzał je edytor misji. Jak wszystkim wiadomo (prawda?), na razie najlepszy projekt edytora najlepszego programisty wśród Fanów KaM padł :( ...

Jakieś inne pytania?
lucbach,
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Kiedy, tak w przybliżeniu wejdzie nowa wersja stronki?
P.S Edytor :smutny: No cóż, narazie niema co liczyć na edytorka.
Mam pytanie - czy skądś można ściągnąć Edytor Map Quages?
Odpowiedz