Wpadłem dzisiaj na demoniczny pomysł (szukałem, nie był chyba poruszany)
Mianowicie nagranie własnych odgłosów do KaM'a, bo nie wiem jak wam ale mi sie te stare śpiewki już znudziły ^^
Szperałem dzisiaj w katalogu z KaMem i zauważyłem (dziwne że dopiero teraz) że można łatwo podmienić te pliki.
Mam już niewielkie doświadczenie w "dogrywaniu" odgłosów do gier, mógłbym sie podjąć tej misji - moi koledzy na pewno z chęcią pomogą Co o tym myślicie?
At the end of the world
Or the last thing I see
You are never coming home
Never coming home
To jest dobry pomysł, ale z głosem "Agatki i Joanny (innych nie znam)" to na pewno nie zrobimy odgłosów gdzie z przekonaniem i zachwytem będziemy słuchać co mówi do nas lektor.
Słuchajcie, nie jestem biegły w ww. kwestiach, więc wyjaśnijcie mi proszę: zwykły windowsowy rejestrator się do tego nie nadaje? Głos chyba nie będzie czysty... Jak to można zrobić inaczej?
Nie mam teraz dostępu do katalogu z grą, więc nie wiem czy tam się po prostu podmienia pliki dźwiękowe. Zechcesz przybliżyć sprawę LukY?
Pliki użyte w KaM TSK: *.wav
Pliki użyte w KaM TPR: AU - *.SND (bodajże)
Pliki TSK można odczytać za pomocą Rejestratora dźwięku, można dokonywać zmian itp z głosem i potem zapisać.
Pliki z TPR nie pozwalają się odczytywać Rejestratorowi dźwięku, przez co nie można ich w nim edytować, co najwyżej nagrać nowe i zapisać na ich miejsce.
Też grasz w KaM Remake? Podziel się tym z innymi!
Ja już robie, wstęp do jakieś misji, którą czyta lektor z gry..... pozmieniałem mu trochę odgłosy i wyszedł nowy wstęp, ale może dam linka, jak zrobię coś lepszego.