Patch Service Release 3 w drodze!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Jakie masz nadzieje wobec SR3?

Ogromne, dobrze, że ktoś wziął te sprawy w swoje ręce
77
59%
Duże, mam cichą nadzieję na małą rewolucję
30
23%
Jest mi to obojętne
17
13%
Małe, ciężko będzie pobić to, co dokonał Barbarian
2
2%
Żadne, to będzie niewypał
5
4%
 
Liczba głosów: 131

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 14 lip 2010, 13:10

kuba11100 jak się dobrze zorientowałem to tę betę trzeba nałożyć na czysto zainstalowane K&M lub to, które ma SR2 tak? Do pierwszej opcji potrzebuję w takim razie instalkę gry, a przy drugiej SR2 się nie nakłada.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 14 lip 2010, 19:55

Nie łapię do końca w czym problem; nadinstalować patcha można na każdą pełną wersję TPR z wyjątkiem poprzednich bet SR3 (1-6).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 14 lip 2010, 23:41

Tak wiem o tym, ale właśnie problem polega na tym, że najnowsza beta (7) nie chce się zainstalować, bo wyskakuje komunikat o tym, że: "Instalator wykrył, że K&M nie została zainstalowana lub znaleziono inną wersję językową.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 lip 2010, 20:18

32-bitowy system:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JOYMANIA Entertainment\KnightsandMerchants TPR]
"DIR"="C:\\PROGRA~1\\KMTPR~1"
"Language"="Polish"
"Version"="1.58 SR2"
64-bitowy system:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\JOYMANIA Entertainment\KnightsandMerchants TPR]
"DIR"="C:\\PROGRA~2\\KMTPR~1"
"Language"="Polish"
"Version"="1.58 SR2"
Jeśli ścieżka jest inna niż standardowa, ustaw ją odpowiednio.

W starociach pokroju Windows 98 trzeba zamienić Windows Registry Editor Version 5.00 na REGEDIT4.

Wklej do notatnika, zapisz jako kam.reg i uruchom. Instalator powinien zadziałać.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 15 lip 2010, 21:22

Wszystko byłoby ok i mógłbym grzebać w rejestrze, ale mój K&M jest kopiowany z płyty. Dlatego prosiłbym o instalkę, żebym mógł zainstalować tę grę.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 lip 2010, 21:55

Nie szkodzi, patch powinien tę łatkę "łyknąć" :)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 15 lip 2010, 23:41

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli, skoro beta7 nie chce się nałożyć na KaMca bo on nie jest instalowany z płyty, tylko kopiowany.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 16 lip 2010, 11:35

Instalator patcha sprawdza powyższe dane w rejestrze. Jeśli ich nie ma lub mówią o innej wersji (językowej), przerwie pracę. Jeśli będą dobre, zainstaluje się. Sam zmieniałem te wartości jak nie było jeszcze polskiej bety 7, a angielska nie pozwalała się wgrać.

Zrób jeszcze kopię zapasową plików, na wypadek gdyby coś poszło nie tak, skoro nie masz instalki.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 16 lip 2010, 14:38

Ok,jak coś mi się uda wykombinować to dam znać. ;)

Zibi17k
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 18 lip 2010, 15:06
Lokalizacja: Kalisz

Post autor: Zibi17k » 18 lip 2010, 15:15

Wiecie co by było według mnie największym sukcesem SR3?

Niekończenie się ryb w wodach. Które by polegało na tym, że niedużo, ale tak 2 ryby na 5 minut by się regenerowały.

Przecież w takim morzu czy jeziorze nie wyłapie się wszystkich ryb ;p

ODPOWIEDZ