Patch Service Release 3 w drodze!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Jakie masz nadzieje wobec SR3?

Ogromne, dobrze, że ktoś wziął te sprawy w swoje ręce
77
59%
Duże, mam cichą nadzieję na małą rewolucję
30
23%
Jest mi to obojętne
17
13%
Małe, ciężko będzie pobić to, co dokonał Barbarian
2
2%
Żadne, to będzie niewypał
5
4%
 
Liczba głosów: 131

Awatar użytkownika
Barbaus
Użytkownik Forum
Posty: 16
Rejestracja: 17 wrz 2010, 07:48

Post autor: Barbaus » 17 wrz 2010, 08:08

Mam patch podajże SR2. Ściągnięty z knights.sztab.com
Lecz nic nie wiem o tym patchu... Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć?
Kampania Robber
Misja 2
Fabuła 99%
Mapa 93%
Skrypt 92%

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 17 wrz 2010, 15:21

Poczytaj ten temat, listę zmian:
http://www.atfreeforum.com/knights/view ... um=knights
(polskie readme instaluje się razem z patchem)
Generalnie, patch z założenia (i chyba już nie tylko) ma zlikwidować różne niedoróbki w TPR, nieuwzględnione w poprzednich patchach - głównie poprawki w misjach. Niby beta, ale działa stabilnie, więc chyba warto :-)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 27 lis 2010, 16:05

Misja 16 jest zbyt łatwa na tym patchu. Jeden wróg "żelazny" (jest dwóch) atakuje tylko raz, a tak to reszta ataków to te z miasta na północy ("drewno"). "Żelaznemu" brakuje węgla, chyba ma tylko z kopalń, lepiej byłoby dodać te 9000 do spichrza. O budującym się nie mówię, bo zawsze po wczytaniu się nie buduje, ale to inna bajka.

Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 » 15 gru 2010, 18:58

Powiedzcie mi, z jakiego momentu w czasie jest ten patch beta 7. Czyżby z 15.09.2009 ? Od tamtego momentu nie wyszło nic więcej?
Obrazek

Obrazek

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 gru 2010, 21:37

Dokładnie tak.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

piotrlan
Użytkownik Forum
Posty: 9
Rejestracja: 17 gru 2010, 17:34
Lokalizacja: zDolnegoŚląska

Post autor: piotrlan » 18 gru 2010, 11:00

Kolego kuba11100 dzięki twoim radom i linkowi który wskazał Michailoff KaM TPR chodzi jak nowy na windowsie 7, wielkie dzięki!

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 22 gru 2010, 22:01

Znowu składam zażalenia co do patcha.

Misja pojedyncza "Kraina Rwącej Rzeki":
Różowy nie buduje kopalni żelaza, może to już pisałem kiedyś, ale nie pamiętam.

Misja pojedyncza "Czarne Złoto":
Kiedy zabiję zielonego, gra wywala błąd, czasem nawet sama z siebie.

Misja 6 TPR:
U zielonego niepotrzebnie stoi rzeźnik/garbarz (możliwe, że ktoś inny też), po prostu w skrypcie został dodany, a wszystkie rzeźnie/garbarnie są już zajęte.

Misja 7 TPR:
Wróg żółty (są to dwa miasta i o nie chodzi) wcześnie kończy produkcję wojsk, po około 5h, dodatkowo ten północny żelazo ma tylko z gór. Może tak miało być, że misja łatwa, ale przydałoby się dodanie rudy żelaza także do spichrza. Co do zielonego to nic nie powiem, bo go szybko rozwaliłem.
Można pochwalić jedynie za ataki i poprawioną górę żelaza, w jednym miejscu nie dało rady postawić kopalni, no ale właśnie (czyt. dalej)...

Misja 10 TPR:
I tu niespodzianka. W jednym miejscu nie da rady postawić kopalni żelaza. Daję fotkę:
Obrazek

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 23 gru 2010, 06:59

To, że nie można postawić kopalni żelaza, to nie jest błąd sr 3. Tylko błąd twórców mapy... :niedowiarek:

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 23 gru 2010, 10:00

Dzięki za raporty.
robi29 pisze:Misja pojedyncza "Czarne Złoto":
Kiedy zabiję zielonego, gra wywala błąd, czasem nawet sama z siebie.
Ile razy to sprawdzałeś, w sensie uruchamiałeś misję na nowo? Tak potrafi się niestety dziać w każdej misji, że za sprawą nieznanego buga zabicie danej jednostki powoduje zwiechę.
//edit: Szybka rzeź zielonych nie wywołała u mnie żadnych problemów.
robi29 pisze:Misja 6 TPR:
U zielonego niepotrzebnie stoi rzeźnik/garbarz (możliwe, że ktoś inny też), po prostu w skrypcie został dodany, a wszystkie rzeźnie/garbarnie są już zajęte.
Zielony nie dostaje na starcie żadnych cywili poza pomocnikami, to raczej jest spowodowane sposobem dodawania przez drużyny komputera cywili do szkolenia - jest to prawdopodobnie oparte na przełączniku jest/nie ma gospodarza, który przestawia się dopiero po jego dotarciu do budynku, co w przypadku korków czy dużej odległości może dać czas na ponowne wykrycie braku gospodarza i dodanie nowego do kolejki w szkole.
robi29 pisze:Misja 10 TPR:
I tu niespodzianka. W jednym miejscu nie da rady postawić kopalni żelaza. Daję fotkę:
http://img577.imageshack.us/i/screensho ... 21580.jpg/
To też wypadałoby sprawdzić, bo jeśli można wydobyć całe żelazo bez budowania kopalni w trefnym miejscu, to nie jest to błąd.

Mam teraz trochę wolnego, to posprawdzam to co trzeba, a resztę przekażę dalej.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 25 gru 2010, 13:30

Joker pisze:To, że nie można postawić kopalni żelaza, to nie jest błąd sr 3. Tylko błąd twórców mapy... :niedowiarek:
W misji 7 TPR poprawili i myślałem, że tutaj też poprawią. Teraz to już jest oficjalnie edytor Kroma, w którym można sobie to zmienić. :P

Ile razy to sprawdzałeś, w sensie uruchamiałeś misję na nowo? Tak potrafi się niestety dziać w każdej misji, że za sprawą nieznanego buga zabicie danej jednostki powoduje zwiechę.
//edit: Szybka rzeź zielonych nie wywołała u mnie żadnych problemów.
Niestety tylko raz sprawdzałem, tak to czasu nie mam. Powiem tyle, że pierw zniszczyłem żółtych, a potem zielonych zacząłem i kiszka.

To też wypadałoby sprawdzić, bo jeśli można wydobyć całe żelazo bez budowania kopalni w trefnym miejscu, to nie jest to błąd.
Miałem czas i pięć kwadracików nie wykopał.


Dzisiaj mój ojciec pograł sobie w misję pojedynczą, tak długo grał, że pojawił się problem "drunk soldiers". Nawet rekruci gracza chodzili gdzie popadnie. Po rozwaleniu jednego z wrogów, aby zmniejszyć ilość wojska problem ustąpił, ale... Zapisał grę i teraz ja usiadłem do kompa, nie wyłączał KaMa no i ja sobie wczytałem misję 10 TPR, pierwsze 30 minut było piękne, brązowy atakował i nagle usłyszałem głosy "Do szturmu!"... no tak, różowi zaczęli szturmować po całej mapie, chwilę później niebiescy. Teraz nie wiem czym to jest spowodowane, może trzeba było wyłączyć KaMa jak usiadłem do kompa? Ale się zdziwiłem, po około 2,5h powinien różowy i niebieski zaatakować, no chyba, że misja jest taka prosta.

ODPOWIEDZ