Patch Service Release 3 w drodze!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Jakie masz nadzieje wobec SR3?

Ogromne, dobrze, że ktoś wziął te sprawy w swoje ręce
77
59%
Duże, mam cichą nadzieję na małą rewolucję
30
23%
Jest mi to obojętne
17
13%
Małe, ciężko będzie pobić to, co dokonał Barbarian
2
2%
Żadne, to będzie niewypał
5
4%
 
Liczba głosów: 131

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 23 wrz 2012, 02:19

dalej lepiej mieć sr2 niż 3 czy już się coś poprawiło?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 23 wrz 2012, 10:16

@kurzel131: Już od szóstej bety patch jest dopracowany, choć... czytaj niżej.

@Leonid6as: Przyjrzałem się bliżej i podejrzewam, że winny jest sam instalator najnowszej RC, a że nie da się go wypakować jak archiwum, sami nic nie zdziałamy i będziemy musieli zaczekać na poprawione wydanie.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Leonid6as
Użytkownik Forum
Posty: 26
Rejestracja: 16 wrz 2012, 22:05

Post autor: Leonid6as » 23 wrz 2012, 11:32

Niedość, że tego patcha nie da się zainstalować to jeszce link do bety w tym temacie 1 post też się nie da ściągnąć.A na knightsandmerchants.net linki wygasły do rc i beta 7 jeszce...

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 23 wrz 2012, 14:09

Betę 7 (w 7 częściach) mam na swoim serwerze:
http://kuba11100.c0.pl/kam/patche.php
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Leonid6as
Użytkownik Forum
Posty: 26
Rejestracja: 16 wrz 2012, 22:05

Post autor: Leonid6as » 23 wrz 2012, 18:03

Ok thx a czym się rózni rc od bety 7? i rc2?

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 23 wrz 2012, 18:25

Coś z programowania

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cykl_życia_programu

choć tam powinno być jeszcze samo alpha

alpha i beta to w skrócie programy w trakcie testów jakieś tam grono osób testuje produkt by następnie w kodzie źródłowym poszukać błędów i luk. Alpha ma ich więcej od beta ale chyba żadem program nie był idealny. Choć zdarzają się też takie nieskończone ale tu nie wiem czy na wydanie gry mamy limit czy jak np ogłosimy że za rok gra ujrzy światło to każde przesuwanie terminu równa się z karą pieniężną.

Mi właśnie chodzi o takie coś bo grając na sr3 nie pamiętam jakiej wersji może kiedyś pytałem o to więc trza popatrzeć po dacie miałem takie błędy:

- zbyt dużo wojska za dużo jednostek na mapie przy 1 oddziale gra crashuje

-na wprowadzeniu po 5XX h gry niebiescy pomocnicy zanosili żarcie do mojego spichlerza a moi do niebieskich również po jakimś czasie crash

- potyczka odkryłem całą mape i graczy lekką jazdą (ps sr2 zwiększa zasięg zwiadowcy jest to ogólne określenie na konnice?) po chyba 4XX h kiedy wojska wroga były na całej mapie ja miałem po jednym z każdego budynku z wyjątkiem wież tak na pokaz gra również crashowała

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 29 wrz 2012, 11:05

Litude odpowiedział na anglojęzycznym forum, w moim przypadku pomogło wykasowanie ów łańcucha z rejestru:
http://www.knightsandmerchants.net/foru ... 974#p17955

kurzel131: wymienione przez Ciebie błędy są znane, ale siedzą zbyt głęboko w binarce, żeby można było je poprawić.
W jednym oddziale można mieć maks. 80 żołnierzy, jeśli jest ich więcej mogą m.in. przestać reagować na polecenia.
Generalnie to im dłużej grasz, tym większa szansa, że pojawią się błędy, w tym te zwieszające całą grę. 500 godzin? Autorzy gry nie przewidzieli, że ktoś będzie aż tak wytrwały :)

SR2 zwiększył zasięg tylko lekkiej jeździe, SR3 z powrotem go zmniejszył.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 29 wrz 2012, 23:02

W zasadzie skoro gra ma tyle bugów to raczej powinna być w średniozaawansowanym etapie tworzenia choć nawet linux pewno ma jakieś bugi

Awatar użytkownika
Tomix
Użytkownik Forum
Posty: 35
Rejestracja: 20 sty 2009, 18:38
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Tomix » 27 lis 2012, 14:01

Czy jest spolszczenie do sr3, bo jak instaluje najnowsza wersję to ładuje mi angielskie tłumaczenia tekstów :<

Awatar użytkownika
Leonid6as
Użytkownik Forum
Posty: 26
Rejestracja: 16 wrz 2012, 22:05

Post autor: Leonid6as » 27 lis 2012, 17:47

Po co spolszczenie jak masz sr3 po polsku :coongada::
Jak coś to tu masz linka:
http://www.knightsandmerchants.net/foru ... ?f=8&t=489
Chyba o to Ci chodziło?

ODPOWIEDZ