[zobacz screeny] SZOK!!! KAM pierwotna wersja ALFA!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 » 05 lip 2010, 19:01

Jak to "już będzie stał"? Myślałem, że będzie to na tej zasadzie, że pod ikonę powiedzmy... spichlerza wrzucisz jakiś inny budynek. Ale to też nie najgorsze rozwiązanie, bo nie będzie blokować w ten sposób budowy oryginalnych budynków, a my będziemy mieć dodatkowy budynek...

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 05 lip 2010, 19:20

właśnie nie... On będzie musiał być już wgrany do misji... :( Chyba

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 05 lip 2010, 20:18

Wiecie co nawet jeżeli będzie już wgrany do misji a będzie nowy ( i będzie pożyteczny ) . To i tak ucieszy moje oczy . Bo będzie świadczyło to o ty że da się wprowadzać unowocześnienia w tej grze .
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 » 07 lip 2010, 17:01

methyl pisze:
Knecht pisze:Powiem tak , nie ma co na razie snuć planów co by było można dodać , ponieważ nikt na dzień dzisiejszy tego nie umie . Jeżeli już ktoś to będzie potrafił to wtedy będziemy się głowić co można by wstawić .
Da się, tylko tak jak mówiłem jedynie w ten sposób, że budynek będzie już stał na mapie.
Największy problem to zrobienie grafiki.

Ale na początku mówiłeś coś o tym, że stworzysz program do dodanie tego budynku. Miałem nadzieję, że będzie go można dodać indywidualnie... A leśniczówka-tartak będzie działać jak kamieniarz mam nadzieję? Drwal przynosi to drewno i od razu je kroi.

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 07 lip 2010, 20:07

Słabo by to wyglądało , chyba że były by dodane animacje cięcia drewna przez drwala , ale pomyślcie ile dłużej ten proces by trwał !!

1 . Zasadzić
2. Poczekać aż urośnie
3. Ściąć
4. Przerobić na deski

Nie wiem czy będzie wydajniejszy od tartaku :/
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 07 lip 2010, 20:10

Będzie... A zobacz jak to długo trwa...
1) Zasadzić.
2) Ściąć.
3)Przenieść do tartaku.
4)Przerobić na deski...
I gotowe... :)
Budujemy dwa tartaki i mamy z głowy wszystko... :D

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 07 lip 2010, 20:14

Tak i jeszcze zróbmy piekarnio-młyn , kuźnie która kuje wszystko itp . Ludzie jeżeli zmienicie grę w ten sposób to pozbawicie nas radości którą niesie gra . Ponieważ całe miasto będzie się opierało na 6-7 budynkach :/ . Zero przyjemności z budowy , oraz zero przyjemności z patrzenia na dobrze ustabilizowaną gospodarkę . Już lepiej zostawić tak jak jest np . zamiast ikony spichrza dodać jakiś nowy budynek . A nie minimalizować ekonomię .
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 07 lip 2010, 20:32

Dlatego polecamy to:
Obrazek
Budynek jako taki... z przodu by wychodził po drewno a z tyłu by ciął je na deseczki ;] Co wy na to?

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 07 lip 2010, 20:51

Pomysł fajny ale na razie z projektu nici . Nie ma programy nie ma unowocześnienia .
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 » 07 lip 2010, 21:07

No właśnie bardzo dobrze. A methyl na razie pewnie pracuje nad tym programem. Ja bym proponował, żeby budynek kosztował trochę więcej, niż zwykły tartak/leśniczówka... Albo możemy mieć zwykły tartak, w którym pracuje drwal/cieśla (dajmy lepiej drwalowi jakąś pracę, bo cieśla ma co robić poza tartakiem) i po prostu ścina drzewa, przynosi pnie i od razu je przerabia. Wystarczy dodać drwalowi kilka animacji, ew zastąpić cieślę w oryginalnych aplikacjach drwalem i już. Jedyny problem to dorysować te animacje. To kto się tym zajmie? :D
Knecht pisze:Tak i jeszcze zróbmy piekarnio-młyn , kuźnie która kuje wszystko itp . Ludzie jeżeli zmienicie grę w ten sposób to pozbawicie nas radości którą niesie gra . Ponieważ całe miasto będzie się opierało na 6-7 budynkach :/ . Zero przyjemności z budowy , oraz zero przyjemności z patrzenia na dobrze ustabilizowaną gospodarkę . Już lepiej zostawić tak jak jest np . zamiast ikony spichrza dodać jakiś nowy budynek . A nie minimalizować ekonomię .
Miasto nie będzie się opierać ma 6-7 budynkach... Przecież nie chodzi o to, żeby usunąć te stare (bo i po co) tylko dodać nowe. Więc 6-7 budynków będzie, a będą też nowe, dające nowe możliwości...

ODPOWIEDZ