Nowe budynki i jednostki k&m...

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Nowe budynki i jednostki k&m...

Post autor: Joker »

Zamiast pisać w trzech tematach napisz tutaj. Dodajmy tu propozycje jak i co można z budynkami/jednostkami zrobić... Nie zmieniać grę, lecz dodać i pozmieniać niektóre rzeczy... Spróbujmy coś zrobić...
Wklejam propozycję mojego budynku...
Piszcie jak można dodać budynek od czego zacząć itp.
Obrazek605078.th.png[/img][/URL]
Potrzebny będzie: jeleń(Lub inna zwierzyna), Nowa jednostka leśniczy Propozycja z łukiem... A jedzenie to kiełbasa...
Można także dodać kościół..
Obrazek
Oraz postacie wykonane przez Ducha... oczywiście pod jego zgodą...
http://www.knights.sztab.com/img/fanwor ... stacie.gif
Pomysł ale nie same postacie...
Proponuję tamtą rozmowę przenieść tu...
kuba11100 pisze: W .rx są tylko grafiki i offsety, edytora daleko szukać nie trzeba:
http://knights.x10hosting.com/KaM/Downl ... tor131.zip
(a trochę teorii tutaj: http://knights.x10hosting.com/dec_rx.htm)
Za budynki odpowiada jeszcze houses.dat, któreś z .rx'ów i główna binarka.
[/size]
U mnie Hauses to Film video CD... :coongada::
Tak jak inne pliki... A plik unit?
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 22:22 przez Joker, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht »

Nie zmieniać grę, lecz dodać i pozmieniać niektóre rzeczy
Zmieniając jakiekolwiek rzeczy zmieniasz tak naprawdę grę . Pomysł jest fajny ale najpierw trzeba by było rozkodować plika house.dat ( jakoś tak ) . A żeby to zrobić to trzeba coś tam się już konkretnie znać na informatyce .
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 »

Plik house.dat (częściowo) można edytować jakimś programem (jest na zagranicznym forum KAMa), ale chyba jeszcze nie wpadli na to jak dodawać budynki. Udało im się za to zmieniać produkty (np. fabryka węgla drzewnego- 2 deski, albo pnie- nie pamiętam- i mamy węgiel).
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Dopóki nie można dodawać budynków i innych dziwactw, gdybanie o ewentualnych dodatkach proponuję kontynuować w starszych tematach - propozycjach postaci i budynków.

@Joker: widocznie jakiś odtwarzacz dowiązał do siebie rozszerzenie .dat.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
ODPOWIEDZ