Fajnie by było gdyby K&M miał...

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mar1
Użytkownik Forum
Posty: 11
Rejestracja: 06 sty 2011, 17:11

Fajnie by było gdyby K&M miał...

Post autor: Mar1 »

Multi wraz z możliwością dodawania komputera jako przeciwnika lub sojusznika. Np. do wyboru byłaby mapa (max 2-3-4 players) oraz przeciwnik z możliwością wyboru komputera (2vs2 lub 3vs3 :-) ) Wszyscy zaczynają tak samo od jednego budynku i kilku robotników, rozmieszczenie losowe.... w ten sposób gra nigdy by się nie znudziła i można by częściej do niej powracać.

A może jest taka możliwość, a ja nic o tym nie wiem ? ;(

Ktoś wie ?
Awatar użytkownika
Kasparo96
Użytkownik Forum
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2010, 09:47
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Kasparo96 »

Nie ma takiej możliwości, chyba, że stworzyłeś nowy KaM :||:
Awatar użytkownika
Mar1
Użytkownik Forum
Posty: 11
Rejestracja: 06 sty 2011, 17:11

Post autor: Mar1 »

To może wyjdzie, bo naprawdę fajnie umiliłoby to grę ;-)
Awatar użytkownika
Kasparo96
Użytkownik Forum
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2010, 09:47
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Kasparo96 »

Na pewno, ale wtedy ludzie nie myśleli o takich rzeczach, po prostu nie przewidzieli, że gra będzie tak długo sławna :zraniony:
Awatar użytkownika
Mar1
Użytkownik Forum
Posty: 11
Rejestracja: 06 sty 2011, 17:11

Post autor: Mar1 »

Proszę mnie poinstruować jak zrobić własną misję, tzn mam mapkę gotową z TPR i chcę ją przerobić po swojemu, co muszę zrobić ?
Chcesz pograć online? Zapraszam do sieci Hamachi: Nazwa: KAM_TSK hasło: 123 - ostatnio często gramy! - mój nick Mar1
Chciałbyś zmierzyć się 1v1 - pisz na gg 3515318
Awatar użytkownika
Kasparo96
Użytkownik Forum
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2010, 09:47
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Kasparo96 »

Pobrać edytory terenu i misji, w edytorze misji wczytać plik mapy (.map) i plik misji (.dat), a potem w "drzewku" przerabiać misję...
Awatar użytkownika
Mar1
Użytkownik Forum
Posty: 11
Rejestracja: 06 sty 2011, 17:11

Post autor: Mar1 »

Super dzięki za odpowiedź. Obecnie bawię się przy kawce i edytuję kilka misji. Jeśli ktoś jest chętny pograć 2vs2 np na rewelacyjnej mapce "Górska ściana" to zapraszam na moje gg chętnie podzielę się moją pracą ;-)

Druga sprawa to fajnie by było gdy w edytorze były wszystkie opcje przy danej jednostce. Np stawiamy 12 żołdaków klikamy we właściwości i wszystkie opcje żołdaków są pod ręką czyli zasięg obrony, wyprawy (ataki), rozmieszczenie itp. W obecnym Edytorze Lewina Hodgmana 0.9 takiego udogodnienia nie ma :-( może w innych ?
Chcesz pograć online? Zapraszam do sieci Hamachi: Nazwa: KAM_TSK hasło: 123 - ostatnio często gramy! - mój nick Mar1
Chciałbyś zmierzyć się 1v1 - pisz na gg 3515318
kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 »

CZy ja wiem takie zaraz nie przemyslenie ze gra bedzie fajna i bd mozna do niej wracac. Moze nie mieli budzetu na dopisanie takiej opcji, w wieelu rts nawet podczas potyczki mozesz sam grac a tutaj masz liniowosc albo 3 albo 5 graczy ciekawe jakby bylo z 9?.
ODPOWIEDZ