KaM TPR - EasyMod

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

KaM TPR - EasyMod

Post autor: Phoenix_PL »

Z dyńki!
Mod został skończony!
Teraz (prawie, niektórych mi się nie udało) wszystkie jednostki są super szybkie, i prawie nieśmiertelne
Domy mają zwiększone raty produkcji, jedynie szkoły nie mogłem zmodyfikować

Kod: Zaznacz cały

Wielkość: 118.9 KB
Format: .exe
Pakowane WinRarem
Kompersja: najlepsza
Dane naprawcze: 10%
Linki:

RapidShare
HotFile
SpeedyShare
MegaUpload
Wrzuta
Przeklej
Uploaded.To
MegaShare
DepositFiles

Dodatek nietestowany
Mogą występować błędy
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, 20:24 przez Phoenix_PL, łącznie zmieniany 3 razy.
Woot...
Powracam ^^
Awatar użytkownika
Syriusz
Użytkownik Forum
Posty: 35
Rejestracja: 08 maja 2011, 14:02
Lokalizacja: Jaworzno

Post autor: Syriusz »

A opisz co konkretnie byś chciał zmienić?? Żeby nie było takich anomali, że z 1 pala drewna było od razu 10 desek :P:P lub z 1 głazu 10 kamieni... rozumiesz aluzję?:P

Ja właśnie pracuję nad nieco zbliżonym tematem, aczkolwiek może Tobie się uda skorzystaj z asamblera lub disamblera, z tym, że on wyciągnie Ci tylko kod z programu, czy liku *.dat. Niestety ja już znam przykrą prawde o tych plikach. Ale dojdziesz do tego sam ;) Miłej pracy.

Aaaaa... żyby uniknąć dodatkowych pytań program ma wdzięczną nazwę: W32DSM
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Do tego to akurat kodu nie potrzeba, w dodatku wiadomo już w pewnym stopniu, jak zmieniać pliki .dat.
Gotowe narzędzie do zmiany parametrów budynków i jednostek jest tu:
http://www.knights.x10hosting.com/tools_oe.htm
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL »

I właśnie o to mi chodziło.
A ten mod, ma zawierać właśnie takie anomalie :D
Bo tutaj chodzi o to, żeby ułatwić grę, żeby leciało więcej surowców, pomocnik więcej niósł, ludzie mniej jedli, itp.
Dzięki ci Kuba ;)

//edit
Tak, o to mi chodziło, lecz... no cóż, nie za dobrze działa, bo po zmianie wartości, i zmianie typu jednostki, wartości ostatnio edytowanej jednoski się resetują. Niby plik unit i houses.dat otwarty, wszystko powinno działać, ale... nie działa...
Może mi ktoś wytłumaczyć?

//edit2
Syriusz... nie wiem coś ty mi za szajs wcisnął... ale działa, i za to ci dziękuje! Udało mi sie rozkodować plik houses.dat!
Woot...
Powracam ^^
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Musisz wcisnąć "Save" za każdym razem (kiedyś jeszcze enter działał, robił to samo).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL »

A myślisz że tak nie robiłem?? Muszę najpierw ogarnąć tego Assemblera... albo spróbować coś pokombinować w Delphi... narazie myślę...
Woot...
Powracam ^^
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Może bez praw admina uruchamiasz, a KaM masz zainstalowane w standardowej lokalizacji?

A jak już się upierasz na jeszcze bardziej ręcznej edycji, to użyj hex-edytora (np. XVI32). Co i jak masz w linkach poniżej, ale w porównaniu z edytorem jest to niekompletne.

http://www.knights.x10hosting.com/dec_units.htm
http://www.knights.x10hosting.com/dec_houses.htm
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL »

Mam Hexa (nawet na komórce :D), ale nie bangla... tekst trzeba najpierw rozkodować (disassemblerem), i wtedy się da edytować ręcznie... ale muszę się wpierw dowiedzieć jaka wartość jest do czego... bo ogólnie komendy już znam
Woot...
Powracam ^^
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Podałem dwa linki, masz podane konkretne lokalizacje w pliku - obejdzie się bez żadnego odkodowywania.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL »

OK, zaraz spróbuje...
Woot...
Powracam ^^
ODPOWIEDZ