Pozwoliłem sobie stworzyć nowy temat o projekcie, nad którym pracuje już dość spory czas.
A o czym mówie?
Nazwałem to "Knights and Merchants - Centrum Gracza".
Będzie to serwis, który będzie spełniać te funkcje które miało spełniać, niedoszłe "Centrum misji".
Albo też "KaM Play", które prawdopodobnie jest ciągle w budowie... i do końca nie wiadomo kiedy powstanie ;P
Czemu tworzę ten serwis?
1) Nie wiem jak tam idą postępy z innymi projektami na ten temat, więc stwierdziłem, że ja to wezmę w swoje ręcę
żeby nasi fani w końcu mogli gdzieś umieszać swoje misje i kampanie i dzielić się nimi z innymi ; )
2) Chcialem potrenować tworzenie witryn www, a że taki projekt to świetne wyzwanie, to do niego przystapiłem
Żebyście mogli sobie trochę wyobrazić jak to ma wyglądać, to macie kilka screenshoot'ów
Top serwisu:

Podgląd wybranej misji :

a tu kampani:

A teraz kilka słów na temat samej strony.
* Nazwa
- Ciągle zastanawiam się nad nazwą serwisu, na razie pozostałem przy "Centrum gracza", ale to można jeszcze zmienić, czekam na propozycje.
* Sprawy techniczne
- Serwis jest ukończony w jakiś 80%...
- Nie jestem ekspertem w dziedzinie tworzenia stron www, więc projekt może na początku zawierać kilka różnych błędów,
ale wszystkie będą z pewnością poprawiane!
- Nie jestem również ekspertem w grafice, więc na początku strona nie będzie jakoś świetnie wyglądać i może nie mieć tego klimatu,
ale to również z czasem będzie zmieniane. (Może znajdzie się jakiś grafik do pomocy? )
- Serwis będzie stał na hostingu o pojemności <s>50GB</s> (jednak 20GB) i nieograniczonym transferze (webd.pl), to powinno wystarczyć ; )
- Gdy już serwis będzie w użytku prosiłbym was i podsyłaniu mi różnych pomysłów, co na stronie mogło by się jeszcze znaleść
* Co serwis będzie na początku potrafił?
+ KONTA
- możliwość założenia konta
- wtedy można dodawać swoje misje i kampanie, jak również je oceniać i komentować
+ MISJE
- możliwość dodawania (tylko dla zarejestrowanych) i ściagania
- możliwość ich komentowania i oceniania (tylko dla zarejestrowanych)
- misje dodajemy w formacie .rar
- do misji możemy dodać jeden screenshoot
- podajemy różne dane o misji i jej opis
+ KAMPANIE
- generalnie to wszystko co wyżej
- ale w kampanii można wysłać do 4 screenshoot'ów
+ PORADNIKI
- w serwisie będą też dostępne różne poradniki...
# i tutaj mam prośbę do was, chce abyście to wy byli autorami tych poradników
np. chodzi mi o poradniki typu: "Jak uruchomić ściągniętą misje/kampanie?"
Na razie to chyba tyle
A za niedługo wstawię jeszcze parę obrazków.
Czekam na komentarze... i troche krytyki