Staw hodowlany i konstrukcje obronne

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Marki
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 16 paź 2013, 19:36
Lokalizacja: Starachowice

Staw hodowlany i konstrukcje obronne

Post autor: Marki » 16 paź 2013, 19:43

Chciałbym zapytać zgromadzenia czy któryś z fanów potrafi na tyle modyfikować skrypty by dorobić staw hodowlany do chatki rybaka by Budowniczy wykopali dołek(tak jak np pole ) i by rybak chodził zarybiał go i z niego łowił.

Bardzo bym był rad gdyby ktoś potrafił to zrobić i wytłumaczył mi jak to zrobić bądź sam by zrobił . :)


//Rozszerzam nazwę tematu o konstrukcje obronne, czyli wynik szeroko rozumowanej dysputy o stawie. ;)
//Khel
Na pohybel!!

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 16 paź 2013, 20:06

Jaja sobie robisz?:roll: Niestety na chwilę obecną raczej nikt tego nie umie z polskich fanów. Gra KAM Remake opiera się na języku Pascal, na pewno znajdziesz dużo porad w necie, możesz poszukać czego na stronie z kodem źródłowym KAM Remake. Gdyby ktoś to umiał, to na pewno miałby tyle chęci by samemu dawno napisać moda i uprosić Lewina o wstawienie tego do gry.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Awatar użytkownika
sado1
Użytkownik Forum
Posty: 108
Rejestracja: 20 lis 2012, 13:11

Post autor: sado1 » 16 paź 2013, 21:05

Chociaż sama idea brzmi zabawnie, to dynamicznymi skryptami o dziwo da się dodawać rybki do jeziora :D GiveAnimal(typ_zwierzaka, X, Y); Ale oczywiście trzeba umieć pisać skrypty, no i trzeba by wymyślić jakieś sensowne wytłumaczenie dla rybek pojawiających się znikąd. I nie, nie da rady zrobić "dołka" budowniczymi, trzeba wymyślić coś bardziej klasycznego.

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 16 paź 2013, 21:13

Pomysł śmiały i szalony. Lubię takie pomysły.
Po mapie-zamku, na której przebywający w centrum mapy gracze otrzymują losowe produkty z ciężkiego oręża oraz złoto, jestem jak najbardziej otwarty na wszelkie inwencje. Zawsze trzymałem się tego, by ryby po prostu się nie wyczerpywały i jeżeli pojawia się cień szansy na wcielenie tego w życie, będę wielce uradowany.

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 16 paź 2013, 23:10

Sado.

Owszem da się, ale to trzeba by na każdą misję dawać osobno "argument".
Pewnie się da zrobić, że jeżeli rybak wyłowi wszystko, to co X czasu pojawia się Y rybek. Jednak to jest takie, średnie. Fajnie by było zrobić to funkcją gry, a nie misji.


Kheli.
Też lubię pomysły niesztampowe. Te nieco sztampowe też ujdą. :roll:
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Awatar użytkownika
sado1
Użytkownik Forum
Posty: 108
Rejestracja: 20 lis 2012, 13:11

Post autor: sado1 » 17 paź 2013, 13:12

I właśnie o to mi chodzi Feliksie, bez sensu będzie, jeśli po prostu każemy grze dodawać 10 ryb co pewną ilość sekund tak za darmo. Pomysł miałby sens tylko gdyby wymyślić coś, co zrównałoby taki staw hodowlany z innymi rodzajami pożywienia, jeśli chodzi o stopień trudności jego uzyskania.
(a X i Y to były koordynaty, naraz dodajemy zawsze 10 ryb, a czas co jaki to się zdarzy trzeba dopisać z użyciem innej komendy... ale to już techniczne szczegóły :) )

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 17 paź 2013, 15:19

Ja umiem ale nie zrobię.

Awatar użytkownika
sado1
Użytkownik Forum
Posty: 108
Rejestracja: 20 lis 2012, 13:11

Post autor: sado1 » 18 paź 2013, 12:08

janosiczek pisze:Ja umiem ale nie zrobię.
Nie umiesz i nie zrobisz.

Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum
Posty: 453
Rejestracja: 30 lip 2010, 14:57
Lokalizacja: Hajnówka/Białystok

Post autor: ChrisEggII » 18 paź 2013, 18:01

Już ja widzę, jak każdy by wykopywał fosę wokół miasta, blokując z niego wyjście.

Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co » 18 paź 2013, 20:12

;) pisze:Już ja widzę, jak każdy by wykopywał fosę wokół miasta, blokując z niego wyjście.
Przebił Was wszystkich. Projekt odpada :)
Je&#380;eli dom jest pewn&#261; sytuacj&#261;, to ogl&#261;daj&#261;c go z r&#243;&#380;nych stron wygl&#261;da&#322;by inaczej.

ODPOWIEDZ