Edytor terenu by Krom

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ

Czy edytor misji wyjdzie czy nie?

Tak
61
82%
Nie
5
7%
Nie mam zdania
2
3%
Jak wyjdzie, to będzie to bubel
6
8%
 
Liczba głosów: 74

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks »

no właśnie na płaskiej powierzchni chciałbym wiedzieć...
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Musisz wcześniej podnieść resztę terenu - wysokość może być od 0 do 100, a na starcie wszystkie pola mają wartość od 0 do 3.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks »

yhm...
ale wiem,że jakoś się da za pomocą "Load Image" ale nie bardzo kumam,

poza tym w wątku DeBe ktoś wyjaśniał o chodzi,ale zbyt 'skomplikowanościowe' jak dla mnie...
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe »

Feliks pisze:yhm...
ale wiem,że jakoś się da za pomocą "Load Image" ale nie bardzo kumam,

poza tym w wątku DeBe ktoś wyjaśniał o chodzi,ale zbyt 'skomplikowanościowe' jak dla mnie...
Nie da się... zaczynając nową mapę teren jest już maksymalnie obniżony, można go jedynie podwyższyć.
Za pomocą "Load Image" również tego nie osiągniesz. W ogóle ciężko jest znaleźć zastosowanie dla tej opcji.

Dodane po chwili:
Przypomniałem sobie ten temat. Rozwieję Twoje wątpliwości.
Opcja "Load Image" nie robi wzniesień, tylko wgłębienia. Im ciemniejszy kolor, tym głębszą dziurę otrzymamy.

Biały (najjaśniejszy) kolor pełni funkcję maksymalnego wzniesienia. Ciemniejsze kolory: czarny, czerwony, różowy, beżowy pełnią funkcję zagłębienia się wniej.
To post samczyka, który nie pisze całej prawdy. Otóż namalował on w paint'cie kilka linii, które w edytorze były wgłębieniami, a to dlatego, że linie te zostały narysowane na białym tle. Tworząc mapę za pomocą "Load image" edytor "uznaje" kolor biały jako maksymalne wzniesieni, a czarny jest jego przeciwieństwem.
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks »

dobra,już łapię
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067
Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Edytor nie kumaty

Post autor: Kamson »

Witam
Chciałbym sie zająć własną mapą z początku mówię że mam ogromne chęci, co nie co już wiem i już mam w głowie ogólny wygląd mapy jednak że nie za bardzo wiem jak zrobić żeby mapa wyglądała profesjonalnie może podnieść ją wyżej albo gęściej porozstawiać te grzybki, drzewa. Przydało by mi sie kilka, no dobra kilkanaście porad jak zrobić żeby moja mapa wyglądała "cacy". :D

P.S nie piszcie nawet "nie umiesz to sie nawet za to nie zabieraj" bo ja i tak będę chciał to zrobić.
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks »

poproś np. DeBe o pomoc albo inny autoryter np. @rTek
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe »

Chętnie pomogę... chociaż z tego co sobie przypominam ostatnim razem współpraca z Kamsonem niezbyt dobrze się skończyła (a może to było z Adijosem... :wink: ).
Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kamson »

DeBe nigdy z tobą prac nie robiłem więc czy moge liczyć na twoją pomoc ?
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud »

Jeśli o mnie chodzi, też mogę pomóc, ale uważam, że DeBe i tak jest lepszy.
Ja mapy doszlifowuję do pewnego (uważam, że dobrego momentu), i że są ładne.
Ale DeBe nie popuszcza, jego mapy i talent doskonałymi są.
Zresztą, to on mnie nauczył większości tego, co wiem, hehe :D
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
ODPOWIEDZ