Ja mogę poprawić jedno czy dwa jakby ktoś chciał sprawdzić...
Lucbachu, świetna gazetka!
Tylko w opowiadaniu parę ortografów oO
Ale ogółem ok

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
1. To nie miejsce na tego typu dyskusje. Tu rozmawiamy na temat biuletynu. Ale nie zaszkodzi sobie luźno porozmawiać na damy temat i szybko wrócić do odpowiedniego tematu (w tym wypadku 1 numer biuletynu, być może również na temat kolejnych (po zmianie nazwy tematu na "biuletyn knights.sztab.com"))Khelben pisze:krzysiek_000 pisze:Już wysłałem, dotarł już email?
P.S. Khelbenie nie rób sobie nadziei na to, bo pisałem to w wordzie.
Pan Michailoff też do mnie w Wordzie teksty pisał i nie przeszkadzało mu, że wysyłałem mu do poprawy jeden tekst siedem razy.
Tak naprawdę nikt nie zrobił nic ponadto. Obecne dzieło Kroma polega na dodaniu szaty graficznej do tych dwóch elementów. Nie ma tu mowy o żadnym przełomie.The Barbarian pisze:Powiem wam tylko, jakie były fakty: odkodowałem słynne
mission.dat's w listopadzie 2003 r. (tak, byłem pierwszy,
który to zrobił) i w całości odkodowałem strukturę pliku
mapy miesiąc później.
Te słowa wskazują również, że The Barbarian miał jasno postawiony cel, jaki? Myślę, że tylko pozornie znamy odpowiedź na to pytanie.The Barbarian pisze:...Service Release 2 (i
innymi nieopublikowanymi programami) nie były celami
samymi w sobie, kolejnymi produktami komercyjnymi, a
odzwierciedlały moją wiedzę w tamtym czasie.
Ostatecznie The Barbarian wymija się od odpowiedzi na pyaniaThe Barbarian pisze:Teraz widzę, że to jest dokładnie to, co społeczność (i
webmasterzy) próbują osiągnąć. Każdy nowy haker, który
chce opanować "sekrety K&M" jest witany z otwartymi
rękoma i oklaskiwany.
Ale nikt nie raczył zrozumieć moich celów i mojego punktu widzenia i oklaskiwał każdego hackera, którego tylko mógł.
Lucbach pisze:...Czy są jakieś
programy, które mógłbyś jeszcze wydać?
The Barbarian pisze: Nie, więcej żadnych programów.
Lucbach pisze:...Czy jest to nielegalne, jeśli
tak, to dlaczego, i czy jest możliwe stworzenie edytora misji
bez posiadania kodu źródłowego gry?
The Barbarian pisze: a) Działanie na szkodę, hackowanie i
crackowanie są nielegalne, przecież to jest różnica, b) Nigdy
nie prosiłem nikogo o kod źródłowy...
Lucbach pisze: Czy byłbyś gotów dać swój kod z projektu edytora
misji komuś, kto byłby w stanie to kontynuować? ...
Dwie ostatnie odpowiedzi wskazują, że nie możemy liczyć na jego pomoc ani w przypadku edytora, ani innego programu. Ponadto widać, że wcale nie chciał rezygnować z pracy.The Barbarian pisze: Zaawansowane umiejętności w programowaniu
nie były kryteriami dla mnie. Całe źródło dla "K&M" mogło
być we właściwym miejscu, ale na to jest już za późno...
The Barbarian wie, że to nie wystarczy co potwierdza "masa" błędów, które się objawiają w misjach własnych. Zresztą The Barbarian wie w wielu innych kwestiach więcej niż chciałby powiedzieć.The Barbarian pisze: Każdemu wydawało się, że mapa + mission.dat = nowa
misja. Więc jeśli rozumiałeś strukturę pliku mapy i strukturę
pliku mission.dat, to mogłeś stworzyć nową misję, tak? No
cóż, pozostawiam to pytanie, żebyście odpowiedzieli sobie na
nie sami.