Zależy co masz na myśli mówiąc "silnie". Króciutkie przycięcia co sekundę są normalne, tak samo jak opóźnienie reakcji żołnierzy czy zwłoka przy zaznaczania placów budowy. Plus Hamachi może dodatkowo spowolnić.KaM TPR pisze:Mam problema.Gry próbowałem grac przez neta w K&M(przez hamachi),gra była,ale zacinała się i to silnie.Dało się grac ale nic nie wychodziło.Pomożecie coś?PLIS
Problem - gra sieciowa
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Re: :(
Witam. Dziś 3 razy wywaliło kogoś z moich współgraczy bądź mnie a następnie resztę graczy (max 3). Nie wiem z czego to może wynikać? Pierwszy raz po około 40 minutach, potem 30, i po godzinie. Wcześniej udawało mi się dokończyć grę ale też nie zawsze. Może to wina antywirusa lub internetu u jednej z osób? Czy ktoś może poradzić jak tego unikać? Ps. nie znam się na komputerach i dlatego zadaję to pytanie, gdyż jest to mocno frustrujące, gdy nie można dokończyć gry. TO psuje całą zabawę. Pozdrawiam. Graliśmy w TSK bez muzyki w 3 kontynenty.
- Michailoff
- Moderator
Hmmmm... Przez sieć nie grywam, jednak co nieco na ten temat czytałem. Wszelkiego rodzaju firewalle mogą zamulać, warto je więc wyłączyć. Niestety porty w KaM są losowe, nie można więc robić przekierowań. Jeżeli gra odbywa się przez Hamachi - to w więcej osób ciężko grać, gdyż program ten, jak genialny by nie był (a jest, bo umożliwia grę przez sieć rzeszom z Nesotradą, Netią itp.), i tak będzie zamulał. Jeśli więc można - nie należy go używać (ale wiem, że w 80% przypadkach jest to nieuniknione). Jeszcze jedno - podczas gry absolutnie nie wolno nic ściągać, najlepiej jest wtedy wyłączyć wszystkie programy sieciowe.
Crimson (king) Michailoff
Roznie to byc moze. Jesli juz od poczatku gra idzie na duzej zwieszce, to trzeba sie liczyc ze za ktoryms razem zatnie na amen. Natomiast jezeli gladko idzie przez caly czas i pozniej nagle zwieche lapie, to wtedy jest to najczesciej wina jednego z graczy(wyjscie na pulpit podczas gry, jakies nagle uaktulanienie czy cholera wie co jeszcze). Radze powylaczac co sie da i wtedy powinno gladko pojsc.
właśnie tak się dzieje i to chyba 6 raz z rzędu, nie wiem jak temu zaradzić, bo nikt się nie przyznaje do włączonego gg itp. A teraz to już osiągnęliśmy apogeum w tej dziedzinie, bo gra nawet lekko nie przycinała, a gdy wyszedłem żołdakiem z miasta - nagle zwis i OUT. I podobnie było w każdym z poprzednich przypadków.Agent pisze:Natomiast jezeli gladko idzie przez caly czas i pozniej nagle zwieche lapie, to wtedy jest to najczesciej wina jednego z graczy
To wygląda tak, jakby internet nie wytrzymywał przesyłu danych, ale ja mam najszybszy internet jaki jest w aster 4-10mb a przeciwnicy mówili, że oni kończyli nawet gry 5 osobowe. A czy może to być spowodowane grą na laptopie? Proszę o pomoc , pozdr.
<