A dobrze może się zapiszesz:Pdoman100 pisze:No i jak z tym turniejem?? Ile sie osób zapisało??
Bożonarodzeniowy turniej
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Wolno się jeszcze zapisać? Bo chętnie bym pograł sobie w K&M i przypomniał stare czasy 
Jakby co oto moje dane:
e-mail: mateusz.najlepszy@vp.pl
Wersja gry: T się nie za bardzo orientuję. Mam SR2.
nr gg: 9408016
Jakby co oto moje dane:
e-mail: mateusz.najlepszy@vp.pl
Wersja gry: T się nie za bardzo orientuję. Mam SR2.
nr gg: 9408016
- Don Salvador
- Użytkownik Forum
Witam ponownie
Widzę, że już od dłuższego czasu nie możemy się doczekać na kolegę prowadzącego, więc postanowiłem przejąć dowodzenie. Oczywiście jeśli reszta nie będzie mieć nic przeciwko. Jak wszystko dobrze pójdzie, to turniej zacznie się jutro. Proponuję rozegrać go fazą pucharową. Wszyscy gracze zagrają po 3 spotkania, ponieważ walka będzie się toczyć o miejsca 1-8. Losowanie odbędzie się internetowo, ale o tym poinformuję wieczorem. Najlepiej będzie, jeśli wszystko ustali się dzisiaj. Wszystkich chętnych proszę o potwierdzenie swojego udziału jeszcze dzisiaj, najlepiej na moje gg - 7154711. O wszystkim będę informował na bieżąco, więc możecie być spokojni. Poniżej będę zamieszczał listę graczy, którzy potwierdzili swój udział i na 100% zagrają.
Na razie graczy jest: dużo...
Na razie graczy jest: dużo...
Ostatnio zmieniony 21 gru 2008, 17:58 przez Don Salvador, łącznie zmieniany 2 razy.
to chyba oczywiste, że ci którzy tutaj już się wpisali to będą grać don(no może oprócz tylko tego co założył temat:P). Wg mnie każda walka powinna się odbywać na trzech kontynentach(mapa najbardziej zbalansowana pod każdym względem). Stan posiadania nic. Pozycje losowe. I gdy np. przez jakiś błąd użytkownika by wywaliło powiedzmy do 18min gry można jeszcze raz powtórzyć ale jak drugi raz takie by coś się zdarzyło przegrywa walkowerem. I standardowe ustalenia co do gry rozbudowa godzinę bez zwiedzana czyjejś bazy i atakowania. Nie można chamsko wbijać budowniczym do czyjejś bazy, ani żadnym żołdakiem(czy innym wojakiem) aż minie godzina. Wtedy można się ciorać wygrywa ten kto rozwali komuś kluczowe budynki (spiże , szkoły, gospody , warownie), albo do poddania się drugiej osoby.
Te zasady każdemu kto normalnie gra przez neta powinny już być znane, ale to tylko taka mała kwestia przypomnienia. Nie wyobrażam sobie, żeby turniej mógł być na innych zasadach. Oczywiście wersja gry KaM tSK(powód gra przez sieć najbardziej wolna od głupich błędów)
Te zasady każdemu kto normalnie gra przez neta powinny już być znane, ale to tylko taka mała kwestia przypomnienia. Nie wyobrażam sobie, żeby turniej mógł być na innych zasadach. Oczywiście wersja gry KaM tSK(powód gra przez sieć najbardziej wolna od głupich błędów)
- Don Salvador
- Użytkownik Forum
Turniej powoli rusza
Gramy od jutra na powyższych zasadach
Ja będę zapisywał wyniki 
Don Salvador ==> / x / 1 / 0 / 0 / 0 / 0 / - / - /
Sontomil =====> / 0 / x / 0 / 0 / - / 0 / - / - /
Agent ======> / 1 / 1 / x / 1 / 0 / 0 / - / - /
Franek89 ===> / 1 / 1 / 0 / x / 1 / 1 / - / - /
Klimek1992 => / 1 / - / 1 / 0 / x / 0 / - / - /
Kamyk ====> / 1 / 1 / 1 / 0 / 1 / x / - / - /
Mathias ===> / - / - / - / - / - / - / x / - /
Przem@s => / - / - / - / - / - / - / - / x /
Don Salvador ==> / x / 1 / 0 / 0 / 0 / 0 / - / - /
Sontomil =====> / 0 / x / 0 / 0 / - / 0 / - / - /
Agent ======> / 1 / 1 / x / 1 / 0 / 0 / - / - /
Franek89 ===> / 1 / 1 / 0 / x / 1 / 1 / - / - /
Klimek1992 => / 1 / - / 1 / 0 / x / 0 / - / - /
Kamyk ====> / 1 / 1 / 1 / 0 / 1 / x / - / - /
Mathias ===> / - / - / - / - / - / - / x / - /
Przem@s => / - / - / - / - / - / - / - / x /
Ostatnio zmieniony 30 sty 2009, 22:13 przez Don Salvador, łącznie zmieniany 12 razy.
Rozumiem ze takie zasady beda obowiazywac :
1] Gramy kazdy z kazdym.
2] Nie ma czegos takiego jak remis, mozna albo wygrac albo przegrac.
3] Graczy jest niewiele wiec wprowadzi sie rewanze ( gracze zamienia sie pozycjami jakie mieli w pierwszej grze. )
4] Gracze ustalaja termin na gre miedzy soba.
Reszta tak ja opisal kolega Franek.
1] Gramy kazdy z kazdym.
2] Nie ma czegos takiego jak remis, mozna albo wygrac albo przegrac.
3] Graczy jest niewiele wiec wprowadzi sie rewanze ( gracze zamienia sie pozycjami jakie mieli w pierwszej grze. )
4] Gracze ustalaja termin na gre miedzy soba.
Reszta tak ja opisal kolega Franek.
- Don Salvador
- Użytkownik Forum
Mapa
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 7d9af.html
czarna pozycja jest trochę na lewo. To mała pomoc w rozpoznawaniu pozycji na rewanże
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 7d9af.html
czarna pozycja jest trochę na lewo. To mała pomoc w rozpoznawaniu pozycji na rewanże