Problem - gra sieciowa

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 31 lip 2009, 13:40

Z tego co wiem porty są za każdym razem dobierane losowo, więc takie rozwiązanie jest męczące, biorąc pod uwagę bug wieszającej się gry sieciowej na starcie.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 31 lip 2009, 19:38

Parę miesięcy temu miałem odblokowane te same porty co teraz i wszystkie gry widziałem. Potem coś tam miałem robione w liveboksie i teraz znowu musiałem je odblokowywać. Wszystko działało tak wtedy jak i teraz przy tych samych portach odblokowanych. Zresztą nic nie zmieniam w tych portach i za każdym razem widzę gry.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 31 lip 2009, 21:09

Zawsze wydawało mi się, że tylko host musi przekierowywać porty, przynajmniej w inne gry mogłem grać jako gość bez żadnej dodatkowej konfiguracji.

Powiedz (o ile wiesz/pamiętasz) jak ta sytuacja wyglądała u tego, kto był hostem.

Chociaż... nie wiemy, które porty KaM do czego wykorzystuje. A 2300 jest niezmienny.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Posty: 1161
Rejestracja: 14 mar 2007, 18:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Kamyk » 31 lip 2009, 22:37

Ten kto był hostem miał zewnętrzne ip i nie miał przekierowanych portów o ile dobrze pamiętam.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 31 lip 2009, 23:16

Przy zewn. IP nie przekierowuje się portów - wszystkie są widoczne z zewnątrz.

Sam nie mam możliwości sprawdzenia tego, może i masz rację.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

pietrzu89
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 23 lis 2010, 18:07

Post autor: pietrzu89 » 23 lis 2010, 18:25

jak zagrać na połączeniu bezprzewodowym w 2 lub więcej komputerów ?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 23 lis 2010, 18:37

W LAN-ie? Analogicznie, jak w sieci przewodowej, musisz tylko wyłączyć opcję izolacji sieci bezprzewodowej w konfiguracji routera. Dalej też - sprawdzasz lokalne IP (ipconfig w wierszu poleceń), wybierasz połączenie TCP/IP w oknie gry i tyle.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ