Gra przez internet - zrywanie połączenia

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
Awatar użytkownika
Dx
Użytkownik Forum

Gra przez internet - zrywanie połączenia

Post autor: Dx »

Witam,
Mam K&M TSK od 8 lat i odkąd pamiętam zawsze chciałem pograć w nią przez neta. Dzisiaj wreszcie mogłem to zrobić, zgadałem się z kumplem i zaczęliśmy grać - przez Hamachi.
Grało się pięknie i to była czysta przyjemność :) Niestety nie potrwała długo, po niedługim czasie gra mi się zwiesiła (nie wiem czy wywaliło mojego kolegę czy zerwało się połączenie, w każdym razie w efekcie tej imprezy musiałem zresetować kompa).
Przekonałem się na własnej skórze i przeczytałem tu, na forum że nie da się wczytać zapisanej gry. Ale widzę, że organizujecie potyczki internetowe. Mam więc kilka pytań. Zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie odpowiedzi na nie padły już na tym forum ale to zawsze inaczej jak odpowiecie mi bo będę miał pewność, że Wasza odpowiedź w 100% odnosi się do mojego przypadku :)
A więc:
mam TSK v1.3
Czytałem że TSK jest lepszy do gry przez neta ale jak ma mnie zawsze po godzinie gry wywalać to jednak podziękuję za taką zabawę.
Czy jest jakiś patch naprawiający bugi w TSK?
Bo znalazłem łatkę ale do TPR.
Widziałem że zaleca się instalowanie wersji 1.58 - ale to chyba TPR więc przez co w końcu lepiej grać?
Jeżeli nie to jaka wersja TSK jest najbardziej niezawodna?
Czy grając w TSK często napotykacie na takie zrywanie połączenia? Czy wiele gier udaje Wam się dogrywać do końca?
Czy te problemy występują częściej przy grze w więcej niż 2 osoby?
Bo naprawdę bardzo chciałbym pograć przez neta w KaM i chciałbym zminimalizować ryzyko rozłączenia.

Proszę o wskazówki i z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Agent
Użytkownik Forum

Post autor: Agent »

Siema. Ja dosc czesto gram w kam Tsk netowo bez wiekszych problemow. Przewaznie we 3 gramy, czasami we 4. Najwiekszy problem jest zawsze na poczatku bo nie wiadomo czy gra wypali.. Czasami jest tak ze juz na starcie od razu lapie zwieche i ni jak nie wiadomo co z tym zrobic. Jak juz polaczy to raczej idzie elegancko. Z naszej grajacej czworki jedna osoba ma problemy z netem (neostrada 512)no i czasami zeczywiscie zrywa mu polaczenie i musimy dogrywac we 3... Przewaznie jednak wszystko idzie gladko... no dobra czesem laguje ktos :mrgreen: . Z tego co wiem to w TPR nie oplaca sie w ogole grac bo zawsze wystepuje bug polegajacy na tym ze kazdy na swoim ekranie widzi co innego (wchodzisz do miasta wroga wojskiem rozwalasz mu budynki a on na swoim ekranie w ogole nie widzi ze jest atakowany). W Tsk raczej nie ma wiekszych bugow uniemozliwiajacych gre przez internet. Co do tych rozlaczen to moze problem nie lezy u Ciebie a u kolesia z ktorym grasz ...
Awatar użytkownika
Dx
Użytkownik Forum

Post autor: Dx »

Dzięki za odpowiedź :)
A jeszcze zapytam - jaką masz wersję TSK? też 1.3?
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Tematów o problemach w grze sieciowej jest już klika. Nie zakładajcie kolejnego!
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.