Błąd przy grze tcp/ip
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Błąd przy grze tcp/ip
Witam , mam problem chciałem z kumplem zagrać w K&M TPR przezpołączenie IP , obydwaj mamy SR2 i zmiany graficzne wieży kopalni i ikony gospodarstwa. Gdy jeden z nas wspisuje ip drugiego , nic nie zanjduje , tak samo gdy wpisujemy nazwe gry . Proszę o pomoc .
Walczę z HTML & CSS
Zainstalowałem gre od zera , wgrałem SR2 i zmiany graficzne , tak samo wgrałem kumplowi , nasze wersje niczym się nie różnią
Ostatnio zmieniony 25 lip 2009, 18:11 przez bizonmati, łącznie zmieniany 1 raz.
Walczę z HTML & CSS
- Omnixus
- Użytkownik Forum
Moje informacje wymagają potwierdzenia jakiegoś bardziej obeznanego człowieka bo nie wiem czy nie gadam głupot no ale chce się podzielić swoją wiedzą.
Pamiętam tylko, że wewnętrzne IP jest zmienne i w niektórych grach, racze nie mogą dołączyć się do hosta, ponieważ jego IP może odbierać tylko on sam.
Zewnętrzne IP natomiast jest stałe i inni mogą je wykryć i dołączyć do gry.
A teraz ja zadam pytanko.
Ostatnio miałem sporo niemiłych doświadczeń związanych z zakupem tego zewnętrznego IP ale nadal w niektórych grach nie mogę hostować gier np. w KaM, Twierzy Krzyżowiec, Original War. Wydaje mi się, że do tego trzeba też skonfigurować router. Mam rację?
Pamiętam tylko, że wewnętrzne IP jest zmienne i w niektórych grach, racze nie mogą dołączyć się do hosta, ponieważ jego IP może odbierać tylko on sam.
Zewnętrzne IP natomiast jest stałe i inni mogą je wykryć i dołączyć do gry.
A teraz ja zadam pytanko.
Ostatnio miałem sporo niemiłych doświadczeń związanych z zakupem tego zewnętrznego IP ale nadal w niektórych grach nie mogę hostować gier np. w KaM, Twierzy Krzyżowiec, Original War. Wydaje mi się, że do tego trzeba też skonfigurować router. Mam rację?
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"