Poradnik gry sieciowej

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
msmaciek
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 paź 2013, 23:14

Post autor: msmaciek »

Tak mam TPR mam hamahi próbowałem już przez nie ale nie mogłem dołączyć się do gry. Doszedłem już do tego że muszę ściągnąć ramke ale mam pytanie czy jak ściągnę i zainstaluje to czy będę miał możliwość grania w misje z TPR
Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum
Posty: 453
Rejestracja: 30 lip 2010, 14:57
Lokalizacja: Hajnówka/Białystok

Post autor: ChrisEggII »

Tak, będziesz miał możliwość. W Remake masz obie kampanie i wszystkie mapy do gry dla pojedynczego gracza, plus masę nowych. Problemem jest bardzo niska inteligencja komputera, gorsza niż w oryginale.
msmaciek
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 paź 2013, 23:14

Post autor: msmaciek »

Mam już ramke :lol: ale nadal jest problem z podłączeniem się do gry :?.
Mam ruter asus rt-n10lx
Pneumokok
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 17 sie 2014, 13:31

Problem z grą przez Hamachi

Post autor: Pneumokok »

Hej!

Mam problem z grą z kolegą poprzez LAN Hamachi - robię tak jak to znalazłem na tym forum (podanie IP itd), widzę założoną przez niego grę - ale gdy próbuję się podłączyć dostaję informację the operation could not be completed in specified time - oboje mamy wyłączone zapory sieciowe. Co ciekawe, on nie widzi gier które ja zakładam (mam Neostradę). Czy spotkał się już ktoś z Was z takim problemem?

Z góry dziękuję za pomoc,
Pneumokok.

P.S.
Obaj mamy wersję 1.53
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: Problem z grą przez Hamachi

Post autor: kuba11100 »

Nie lepszy Remake? Praktycznie nic nie trzeba konfigurować, i przede wszystkim wszystko działa.
http://kamremake.com/

1.53 nie nadaje się do gry przez sieć, podobnie jak i każda inna wersja TPR, bo przede wszystkim nie synchronizuje poprawnie gry między graczami (owszem, byli i tacy, co twierdzili wręcz przeciwnie, ale potem jakoś nagle przestali być rozmowni :)). Swoją drogą to masz niezłego farta, że ta niespatchowana wersja w ogóle Ci działa.

Jeśli uparcie trzymasz się starych wersji, możesz próbować na 1.30 lub 1.32 (samo TSK, bez dodatku), aczkolwiek je też było trudno zmusić do współpracy - często wieszały się na starcie, i kiepsko współpracują z nowszym sprzętem.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Pneumokok
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 17 sie 2014, 13:31

Rozwiązanie problemu z siecią - instalacja KaM Rem

Post autor: Pneumokok »

kuba11100 pisze:Nie lepszy Remake? Praktycznie nic nie trzeba konfigurować, i przede wszystkim wszystko działa.
http://kamremake.com/

(...).
Fakt, nie muszę bawić się z LANem - można po prostu wbić na już istniejący serwer. Dzięki za radę :)

Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ