Poradnik gry sieciowej

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 04 sie 2011, 12:09

Jak grasz w sieci lokalnej, masz publiczne IP lub przekierowane porty (co jest trudne do zrobienia, bo z tego co wiem gra za każdym razem sobie losuje), to spokojnie możesz grać bez Hamachi.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
.:STERYD:.
Użytkownik Forum
Posty: 20
Rejestracja: 23 paź 2012, 14:28
Lokalizacja: Bochnia

Post autor: .:STERYD:. » 23 paź 2012, 14:48

niech mi ktos to wytlumaczy metoda lopatologi jak sie polaczyc z kims i zagrac. moje gg w profilu:)
Veni, Vidi, Vici

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 23 paź 2012, 14:53

.:STERYD:. pisze:niech mi ktos to wytlumaczy metoda lopatologi jak sie polaczyc z kims i zagrac. moje gg w profilu:)
wł grę, multiplayer, jakiś pokój, ustawiasz lokacje i team i klikasz start , grasz.

Awatar użytkownika
.:STERYD:.
Użytkownik Forum
Posty: 20
Rejestracja: 23 paź 2012, 14:28
Lokalizacja: Bochnia

Post autor: .:STERYD:. » 23 paź 2012, 15:29

ale czy ja musze miec jakis program? chce sobie z kolega zagrac i daje gra przez siec - siec lokalna - polaczenie intenetowe TPC... daje nowa gre a kolega nie widzi jak daje aktywne gry:)
Veni, Vidi, Vici

Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum
Posty: 254
Rejestracja: 02 sie 2011, 17:56
Lokalizacja: Nie podam! HAHAHAHAHA!

Post autor: Ciemnozielony » 23 paź 2012, 15:57

Ale w KaM czy w Remake? Jeśli chcesz grać przez sieć, to nawet, jeśli twój problem dotyczy KaM - ściągnijcie z kolegą Remake. Gra przez sieć jest w nim zdecydowanie łatwiejsza w obsłudze.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 23 paź 2012, 15:58

Najprościej wpisz w google knights and merchants TPR download, wybierz jakaś pewną wersje, zainstaluj, na to zainstaluj remaka, i to co wyżej napisałem.

na forum jest temat i tam były podane linki z grą...

jak masz remaka wchodzisz w multiplayer i już się pokazują servery jest ich sporo :D

Awatar użytkownika
.:STERYD:.
Użytkownik Forum
Posty: 20
Rejestracja: 23 paź 2012, 14:28
Lokalizacja: Bochnia

Post autor: .:STERYD:. » 23 paź 2012, 16:50

mam kam tpr ale jak chciałem zainstalować remake to pisało że nie mam zainstalowanego kam tpr... a przecież mam
Veni, Vidi, Vici

Awatar użytkownika
Obserwator
Użytkownik Forum
Posty: 256
Rejestracja: 18 lut 2013, 20:02
Lokalizacja: Lubelskie

Poradnik gry sieciowej

Post autor: Obserwator » 15 kwie 2013, 17:05

Mógłby ktoś opisać, co może zrobić host? Np. jak kogoś wykopać? + inne rzeczy które może zrobić, ale nie wiele osób o tym wie

msmaciek
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 paź 2013, 23:14

Post autor: msmaciek » 04 paź 2013, 23:25

Chciałem zagrać z kolegą przez ruter u mnie w domu i nie mogę się połączyć w żaden sposób. Jeden komputer jest przez wi fi i ma win 7 a drugi ma win 8 i połączenie kablem z ruterem.

Awatar użytkownika
ChrisEggII
Użytkownik Forum
Posty: 453
Rejestracja: 30 lip 2010, 14:57
Lokalizacja: Hajnówka/Białystok

Post autor: ChrisEggII » 05 paź 2013, 11:42

Jak zgaduję grasz w wersję TPR, a nie Remake, tak?
Jeżeli tak, to czy masz Hamachi? Z tego co pamiętam bez tego programu nici z gry sieciowej.
Możesz też ściągnąć Remake. Darmowy dodatek w którym zadanie masz znacznie ułatwione, bo nie trzeba się bawić w żadne porty i gra się bez bugów.

ODPOWIEDZ