Gameranger SPRAWDZ!

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
stachu333
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 04 kwie 2010, 00:49

Gameranger SPRAWDZ!

Post autor: stachu333 » 04 kwie 2010, 00:54

Dzień Dobry wszystkim :o Teraz już jest! Program o nazwie Gameranger, umożliwia on nam granie w gry w sieci LAN lub Multiplayer Bez żadnego przekierowania portów ani żadnych sieci hamachi. Po prostu rejestrujesz się w Gameranger. Na przykład gramy jutro o 10, ale to przykład. Ja robie Hosta a wy sie normalnie dołączacie i gramy. to polega tak samo jak w innych grach ;] bez zadnych problemów, dzis gralem swoją 1 gre w KAM przez sieć z kolegą jestem w SZOKU! wszystko działa, nic nie rwało ping ponizej 100. Naprawdę Polecam :cyklop:

Stabilna wersja do gry sieciowej to V1.58 REL,ponieważ nie zawiera błędów w kampani jak i w grze sieciowej,Grałem na niej dokładnie 74 razy(tak miałem w logu gameranger) i 0 problemów.SAVE też działają.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, 22:30 przez stachu333, łącznie zmieniany 1 raz.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 04 kwie 2010, 15:40

Miało być pięknie, wyszło jak zwykle. Kilka prób, kilka wersji: 1.30, 1.58 SR2 i 1.60 SR3b7. Za każdym razem się nie udało. Albo ja, albo druga osoba to nie widziała gry, bądź nic nie startowało. Dodatkowo znalazłem kolejny bug w 1.30 z ddraw.dll, który okazał się być poważny właśnie dla gier sieciowych (tak, chodzi o zmniejszające się przyciski).

No cóż, obyście mieli więcej szczęścia, niż ja.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

stachu333
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 04 kwie 2010, 00:49

Post autor: stachu333 » 04 kwie 2010, 17:01

Jest pięknie ;] tylko nie umiesz dołączyc do gry ,dzis gralismy mecz 3v3 nikt nie miał problemów z grą. Wersja najleprza do gry sprawdzona to 1.58 SR 2 w kazdej wersji językowej TPR .JESTEM ZADOWOLONY! gra sie rewelacyjnie! żadnych Hamachi Żadnych Portów! chyba ze masz neo albo multimedie odblokuj port 16000 i grasz smiało!

Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Posty: 97
Rejestracja: 29 sie 2009, 21:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Toczek » 04 kwie 2010, 19:03

Może to wina K&M, a nie tego cudacznego programu? :roll:
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 04 kwie 2010, 20:04

Port przekierowałem, jak to za routerem się robi, o wersjach mówiłem. Po prostu pech, ale dla mnie mała strata, jakoś (na szczęście?) nie ciągnie mnie już do grania przez sieć.

Czyli: mi nie pomagajcie, nie chcę.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Mateos
Użytkownik Forum
Posty: 22
Rejestracja: 30 kwie 2010, 22:26

Post autor: Mateos » 09 maja 2010, 01:09

Może jest ktoś chętny spróbować zagrać przez ten program?

Awatar użytkownika
Burszuras
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 04 sie 2008, 19:38
Lokalizacja: z Olkusza (osieka)

Post autor: Burszuras » 09 lip 2010, 12:44

Potwierdzam program działa. Osobiście w kam próbowałem (TPR SR2, niestety zbyt krótko by sprawdzić ewentualną desynchronizację, lecz bez znanych z hamachi lagów) i w bitwę o śródziemie działało bez problemów (jedynie problemy z wersją gry ale to rozwiązałem) :wink:
Btw wieczorem można spotkać pojedyncze pokoje do gry w KaM głównie ludzi z Turcji lub Brazylii :o
Pozdrawiam
Paweł
P.S
@stachu333 graliście w TPR SR2 bez desynchronizacji ?
TARANEM ICH!

Nest0r
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 01 sty 2011, 16:44

Post autor: Nest0r » 09 sty 2011, 10:29

Witam, mnóstwo razy grałem przez hamachi, aż w końcu zobaczyłem na forum temat o tym programie.Postanowiłem go uruchomić i niby wszystko ok, lecz gdy próbuje włączyć grę klikam start lub join, nic mi się nie włącza i pisze: "Game aborted" czy coś w tym guście. Proszę o pomoc.

ODPOWIEDZ