Mam TSK , ale mam router i nie mogę grać .

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Mam TSK , ale mam router i nie mogę grać .

Post autor: Knecht » 03 cze 2010, 16:47

Witam mam wielką prośbę . Mam Kam TSK i nie mogę się dołączyć do gry mimo że antywirus i firewall wyłączony , ponoć to wina routera . Czy można coś na to poradzić ?
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 03 cze 2010, 17:30

Czy host też nie ma czasem routera?

Większość gra przez Hamachi, niektórzy mówią, że pomogło im przekierowanie portu 2300 (choć im nie wierzę). Zobacz też, czy to wredne okienko z Windowsowskiej zapory nie wyskakuje (nie wiem jakim cudem, wyskakiwało mi nawet po skonfigurowaniu).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 03 cze 2010, 17:59

Wredne okienko nie wyskakuje , drugi gracz podobno nie miał routera , ale ani jego gry ani mojej nie było widać podczas próby połączenia . A jak z tym hostem trzeba zrobić ? Da to w ogóle coś ? . Oczywiście wszystko przez hamachi
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 03 cze 2010, 19:58

Host - osoba zakładająca grę.

Czy nie wyświetla się na dole ekranu żaden komunikat? (słabo widoczny)

"Podobno" nie miał routera... Takie rzeczy się wie. ;-) Tyczy się to też wszystkich sieci lokalnych/osiedlowych z współdzielonym zewnętrznym IP.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 03 cze 2010, 20:02

Nie ma żadnych małych dymków czy rzeczy w tym stylu , znam się trochę na kompie i wiem o co Ci chodzi . Powiedziałem podobno bo go osobiście NIE znam , napisał do mnie na GG i chciał zagrać w TSK . Mam internet Neostarada 1Mb/s W domku jednorodzinnym , mam router bo internet idzie na 2 kompy . Gdy chce z kimś zagrać to nie widzę jego założonej gry , on tak samo .
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 03 cze 2010, 20:31

Nie dymek z traya, w menu KaM na dole ekranu czasami pokazują się komunikaty.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 03 cze 2010, 21:04

Również nie ..... próbowałem coś z tym zrobić ale nic , dalej nic ....
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

Awatar użytkownika
Rycerzykk
Użytkownik Forum
Posty: 12
Rejestracja: 13 sie 2005, 09:40
Lokalizacja: Nowogard

Post autor: Rycerzykk » 05 cze 2010, 19:40

Podaj model routera i zobaczymy czy ma firewalla(ew. sam poszukaj jego specyfikacji). Jeśli router ma firewalla to postaramy się dodać wyjątek
zazwyczaj loguje trzeba na niego przez przeglądarkę.
Musisz tylko znać ip które ma router (wewnętrzne, zazwyczaj 192.168.xxx.1) i zalogować się na odpowiednie dane admina
Nie wiem tylko jak z przekierowaniem zewnętrznego IP (net-router), czy jest potrzebne

Awatar użytkownika
Knecht
Użytkownik Forum
Posty: 189
Rejestracja: 01 maja 2010, 20:13

Post autor: Knecht » 05 cze 2010, 19:49

router model D-Link DSL -2640R ,

Jak wpisałem w cmd ipconfig to mam

Karta Ethernet Połączenie lokalne :

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres ip .................. 192.168.1.2
Maska podsieci.......... 255.255.255.0
Brama domyślna........ 192.168.1.1 - i chyba chodzi o to nie ?
Interfejsy
1x RJ-11 ADSL
4x RJ-45 10/100BASE-TX, auto MDI/MDIX
1x 802.11g WLAN
port konsoli



Radio
standard IEEE 802.11g
częstotliwość: 2.4 GHz do 2.484 GHz
prędkość radia: do 54Mbps
64/128-bit W
WPA-PS



Modem ADSL
ADSL: pełne ANSI T1.413 Issue 2, ITU-T G.992.1 (G.dmt) Annex A, ITU-T G.992.2 (G.lite) Annex A, ITU-T G.994.1 (G.hs)
ADSL2: ITU-T G.992.3 (G.dmt.bis) Annex A/L/M, ITU-T G.992.4 (G.lite.bis) Annex A
ADSL2 : ITU-T G.992.5 Annex A/L/M



Prędkości ADSL
G.dmt: 8Mbps w dół, 832Kbps w górę
G.lite: 1.5Mbps w dół, 512Kbps w górę
ADSL2: 12Mbps w dół, 1Mbps w górę
ADSL2 : 24Mbps w dół, 1Mbps w górę



Protokoły ATM & PPP
Multiple protocol encapsulation over AAL5
Bridged and routed Ethernet encapsulation
Logical Link Control (LLC) encapsulation
VC-based multiplexing
ATM Forum UNI3.1/4.0 PVC
ATM Adaptation Layer Type 5 (AAL5)
ITU-T I.610 OAM F4/F5 loopback
ATM QoS (Traffic Shaping)
PPP over ATM
PPP over Ethernet



Protokoły i mechanizmy sieciowe
NAT
Virtual Server, Port Forwarding
DHCP server/client/relay
DNS Relay, DDN
SNTP



Zapora sieciowa/bezpieczeństwo dostępu
NAT firewall
MAC Filtering
Packet Filtering (IP/ICMP/TCP/UDP)
Stateful Packet Inspection (SPI
DMZ



VPN
IPSec/PPTP/L2TP pass-through



QoS
priorytetyzacja/klasyfikacja ruchu na podstawie:
-portu
-kolejek priorytetowych 802.1p




Konfiguracja/Zarządzanie
kreator konfiguracji
konfiguracja poprzez stronę WWW
uaktualnianie firmware poprzez WWW/TFTP
zgrywanie/wczytywanie konfiguracji z pliku
UPnP
SNMP v1, v2c, wbudowani agenci baz MIB-I, MIB-II
zgodny z TR-069
przycisk resetu do ustawień fabrycznych
Takie znalazłem specyfikacje ale połowy nie kumam .
NAT firewall
Wygląda na to że ma firewalla , ale nie wiem cz to to i co z tym zrobić .
-> I na co si&#281; gapisz <-

Forum KaM ->http://www.kam.senrix.cba.pl/forum/index.php <- Forum Kam

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2352 Przy&#322;&#261;cz si&#281; ! Razem stworzymy TSK 2 !

Bezimienny
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 12 cze 2010, 02:10

Post autor: Bezimienny » 12 cze 2010, 05:39

masz firewall NAT, tzn że masz wewnętrzne IP. natomiast nie powinno to sprawiać problemów w grze przez Hamachi (tunel VPN)
Hamachi może byc zablokowane tylko jako program, aplikacja. Co do blokad innego typu, np odblokowywania portów, nie gra to żadnej roli, ponieważ tworzony jest tunel wirtualny.
p.s. mozliwe ze to ja do Ciebie npaisalem .
sam sie czasem zastanawiam gdzie tkwii przyczyna tego typu błędów.

ODPOWIEDZ