Połączenie sieciowe-NIC nie działa

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jonathan
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 25 lip 2011, 12:31

Połączenie sieciowe-NIC nie działa

Post autor: Jonathan » 25 lip 2011, 15:16

Witam, mam ogromny problem z grą KaM zainstalowany najnowszy patch 3
Ja i kuzyn próbujemy już od 2 dni połaczyć sie przez Internet i zagrać razem, ale nic z tego nie wychodzi.
Mój sytem Vista jego XP
choć na starym komputerze też próbowałem(Xp) i nic .!
Łączyliśmy się przez program hamachi i do tego kilka razy z róznymi loginami i hasłami
widzimy się (nick) ale w grze on nie widzi mnie , jeśli zakładam

dodam że mamy Neostrade
wyłączamy również antyviry

ZNA ktoś rozwiązanie tego probelmu? :shock: :smutny: :coongada::
Co stało się 22 listopada 1963 ???

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 25 lip 2011, 23:48

Może kolega nie odblokował procesu gry na firewallu?

Tak przy okazji wtrącę - na jakiejkolwiek wersji TPR najprawdopodobniej zdesynchronizuje Wam grę, poleciłbym granie na wersji TSK.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Jonathan
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 25 lip 2011, 12:31

Post autor: Jonathan » 26 lip 2011, 00:39

kuba11100 pisze:Może kolega nie odblokował procesu gry na firewallu?

Tak przy okazji wtrącę - na jakiejkolwiek wersji TPR najprawdopodobniej zdesynchronizuje Wam grę, poleciłbym granie na wersji TSK.

PROCESU GRY?? CO TO ZNACZY? wyłączenie antyvira?

i co oznacza na wersji TSK???
Co stało się 22 listopada 1963 ???

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 26 lip 2011, 00:59

Antywirus nie ma nic do rzeczy (o ile to nie pakiet typu Internet security), jeśli kolega używa firewalla (czy systemowej Zapory Windows, czy innego) to niech doda KaM na listę wyjątków.

Co do wersji gry, opisałem to w swoim FAQ, pkt. 0.
W przypadku TSK to kuzyn będzie musiał być hostem ze względu na nie do końca sprawny patch ddraw.dll pod Vistą.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ