Kody podczas gry w sieci..

Tutaj porozmawiasz o grze sieciowej i umówisz się na rozgrywkę z innymi Fanami.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 330
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Kody podczas gry w sieci..

Post autor: Alanbach »

Temat troszkę kontrowersyjny z uwagi na to, że jak powszechnie wiadomo zwykłe kody "spichlerzowe" KAM nie działają podczas gry w sieci.
Piszę dlatego, iż grałem dzisiaj w sieci dwukrotnie. Za pierwszym razem grałem na mapie "lake Wololo" na pozycji 5. Jeden z graczy prawdopodobnie użył kodów (przynajmniej tak twierdził ktoś z jego drużyny), gdyż miał sporą ilość złota przy mizernej infrastrukturze kopalnianej. Oczywiście zbagatelizowałem ten fakt i za drugim razem grając w tę samą mapę startowałem z pozycji 1, aby sprawdzić czy w spichlerzu znajduje się więcej złota niż i innych. Okazało się, że inny użytkownik z mojej drużyny nie wybudował w ogóle kopalni złota ani nawet marketu a wybudował 3 szkoły i rozpoczął masową produkcję żołdaków. Na moje pytania nie reagował i w ogóle nam w teamie nie odpowiadał.

Mam dwa pytania do wtajemniczonych, bo autorzy remake utrzymują to w tajemnicy.
1. Czy istnieją kody sieciowe choćby na podwyższenie samego złota? Jeśli tak (bo mniemam, że istnieją skoro widziałem dziś to, co widziałem) to dlaczego wyciekły do sieci? Przecież to nieuczciwe grać z kimś kto posługuje się kodami.
2. Czy można w przyszłości zablokować jakiekolwiek kody w grze sieciowej?
Obrazek
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek »

Gracz 1 i 6 mają po 250 szt. złota pozostali po 50.

Dziękuję za uwagę.
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

... a o kodach w grze sieciowej można w ogóle zapomnieć. Krom i Lewin już o to zadbali.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub »

Gdyby były kody w multi, to szkoda gry chyba :D.
kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 »

Kto słyszał o kodach do sieciówki?
masz od tego boty, kody i trainery tylko do single
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Oglądając powtórkę możesz zobaczyć, kto zaczynał z jakimi surowcami na starcie; przejrzyj ją jeśli podejrzewasz, że ktoś wykorzystał lukę w grze na własną korzyść.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
wisnia_pc
Użytkownik Forum
Posty: 99
Rejestracja: 08 sty 2008, 13:24

Post autor: wisnia_pc »

Najlepszy kod w grze sieciowej to swoje umiejętności :) I zgranie z drużyną :)
Awatar użytkownika
Edward Arald IV
Użytkownik Forum
Posty: 197
Rejestracja: 22 lut 2013, 14:07
Lokalizacja: Polska

Post autor: Edward Arald IV »

a właśnie bo nie mogę uruchomić kodu w single ww remake'u
Wie ktoś jak pomóc? :mrgreen:
Międzynarodowy ruch przywrócenia machin oblężniczych - M-RP-MO
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Posty: 326
Rejestracja: 27 sty 2012, 18:02
Lokalizacja: Poznań / Jarocin

Post autor: Bo_co »

Jeśli chodzi o kody to Lucbach ma rację.
Nie mniej jednak nie można powiedzieć, że 'cheat' w tej grze jest niemożliwe.
Wszystko stworzone zostało przez człowieka, a nie ma rzeczy idealnej.
Aktualnie jednym z najłatwiejszych 'kodów', o ile można to tak nazwać, to własne skryptowanie nad własną mapą.
:)
A jak to wygląda w praktyce? Tego w oficjalnym Remake'u (r5503) nie doświadczycie.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
ODPOWIEDZ