Niepoprawione bugi w grze

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Mati_91
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mati_91 »

przydarzylo mi sie to w misji IV,niestety musialem ja przejsc kodem,teraz czesto sevuje i przechodze misje uczciwie :)
FORZA JUVE!
Rafael_5000
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rafael_5000 »

No to słuchaj, Lucbach:

Sprawdziłem twojego sejwa. Rekruci niestety nie zamienili się w kulki, jedynie stali jak te... rekruty jedne, na środku, zaraz obok warowni. Dziwne, bo jak gram na swoich sejwach w "Królestwo ciemności" to wszystko jest ok...

Ale za to muszę powiedzieć, że zanim dałeś do opublikowania tego sejwa, na pewno miasto podretuszowałeś troszkę. Bo nie wierzę, że mając 3 winnice nie masz nic wina w spichlerzu, a pod tą kostką brukową są ślady wyburzanych budynków :usmiech:

Widzę też, że grasz moją strategią, tyle że wersja cięższa. Mój człowiek. Szacun :wink:
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Rafael_5000 pisze:No to słuchaj, Lucbach:

Sprawdziłem twojego sejwa. Rekruci niestety nie zamienili się w kulki, jedynie stali jak te... rekruty jedne, na środku, zaraz obok warowni. Dziwne, bo jak gram na swoich sejwach w "Królestwo ciemności" to wszystko jest ok...
Być może save jest w złym czasie (wioska na górze, do której chodzili rekruci, została wybita), być może trzeba poczekać. Zagraj w tę planszę dłużej. Może Mati_91 podrzuciłby swojego save'a?
Rafael_5000 pisze:Ale za to muszę powiedzieć, że zanim dałeś do opublikowania tego sejwa, na pewno miasto podretuszowałeś troszkę. Bo nie wierzę, że mając 3 winnice nie masz nic wina w spichlerzu, a pod tą kostką brukową są ślady wyburzanych budynków :usmiech:
Co do winnic musisz uwierzyć. Mam dużo osadników i karmiłem wojsko. Pola w winnicach też nie są zbyt duże. A pod kostką brukową są ślady, bo były tam kopalnie węgla, którym surowiec się skończył, więc je zburzyłem.
Widzę, że dokładnie przestudiowałeś tę osadę :wink:

Widzę też, że grasz moją strategią, tyle że wersja cięższa. Mój człowiek. Szacun :wink:[/quote]
lucbach,
administrator knights.sztab.com
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Jeśli mowa o bugach, to spróbuję Was zainteresować bugiem, który ostatnio przydarza mi się zauważać nagminnie. Do pewnego czasu wszystkie budynki stawiane są normalnie. Później zaś, mimo doprowadzonej drogi i surowców w spichrzu, moim pomocnicy nie przynoszą już kamieni ani desek do budowy. Gra staje w martwym punkcie :coongada:: . Czy mieliście już coś podobnego?
Skoro nawrzucałem na forum już swoje save'y, to wrzucę jeszcze jeden, z misji 8. TSK. Nie mogę już nic wybudować, mimo, że jest to prawie początek gry (po odparciu ataku barbarzyńców), a tę zaczynałem już dwukrotnie. Sprawdźcie, proszę, u siebie, czy da się coś wybudować. Z góry dzięki za odpowiedzi.
lucbach,
Rafael_5000
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Sprawdziłem to. Przyczyna jest prostsza niż myślisz. Odkryłem to parę miesięcy temu.

Otóż... w grze jest wprowadzone pewne ograniczenie co do ilości rozpoczętych budów.

Maksymalna liczba rozpoczętych budów wynosi: 4
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Nooo, tu mnie pierwszorzędnie zaskoczyłeś! Ogromnie dziękuję :D !
A więc kolejny bug?

PS. Chyba zrobię listę błędów wraz z rozwiązaniami.
lucbach,
Rafael_5000
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Nie ma za co 8)

Lista to dobry pomysł. Na pewno się komuś przyda. Ale czy masz wystarczająco dużo błędów z rozwiązaniami?
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Rafael_5000 pisze:(...) Ale czy masz wystarczająco dużo błędów z rozwiązaniami?
Kilka się znajdzie, o to już nie musimy się martwić.

A teraz kolejny bug: kiedy pomocnik niesie jakiś towar i na swojej drodze spotka przekopany (wyrównany) już plac pod budowę (ale taki bez złożonych surowców, kamienia i deski), traci ten towar. Znika mu on z rąk...
lucbach,
Rafael_5000
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ja też bym rzucił wszystko w cholerę, jakby jakiś dyrektor infrastruktury kazał wybudować budynek na środku drogi :lol:
Phomerus
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Phomerus »

Nie ogrnaiczenie tylko bug... sam nie wiedzialem dlaczego tak jest dopoki nie przeczytalem faq... jestem ciekaw jakie jeszcze bugi znajdziemy,,,,
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach...
Odpowiedz