Problemy z forum

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Problemy z forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Przepraszam, nie wiedziałem, w którym dziale napisać, więc zamieściłem tutaj.

Otóż mam 2 problemy z forum (ciekawe czy inni też je mają).

Pierwszy jest taki, że w temacie "An opinions by Dark Lord campaign in english" (czy jakoś tak), za każdym razem, gdy klikam aby zobaczyć ostatni post, pojawia się informacja "Nie istnieją żadne posty dla tego tematu". To samo jest, gdy klikam na pozostałe 2 końcowe strony tematu. Nie chce więc mi się przewijać po jednej stronce, aż znajdę ostatniego posta, przez co w ogóle nie czytam tego tematu (skończyłem może na 9 stronie).

Drugi jest taki, że często w trakcie przeglądania forum, zdarza mi się, że nagle znikają wszystkie oznaczenia "Nieprzeczytanych postów" (zazwyczaj się to dzieje, gdy jest właśnie dużo tych nowych). Wtedy się trzeba męczyć z datami i przypominaniem sobie, o której godzinie się ostatnio było na forum.

Czy inni też mają te błędy i czy da się to jakoś naprawić ?
Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bartek007 »

Moge ci pomóc tylko w 1
Zawsze tak jest te strony powstają niepotrzebnie i nie ma na to rady.
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Ale na górze w linku zawsze masz takie liczby na końcu: 120, 130, 140... I tak dalej, im dalsza strona tematu. W temacie DarkLord' a wystarczy wpisać 110, jeśli 120 wzwyż jest niedostępne.
Obrazek
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Ziom, rozwiązanie jest proste...
Włazisz na pierwszą stronę tematu i na samym dole masz ramkę - Wyświetl najstarsze/najnowsze posty. Wybierasz opcję "najnowszych" i od razu przekierowywuje Cię tam, gdzie trzeba.
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Zozol92 »

Dzięki wam wszystkim, zupełnie zapomniałem o sposobie Ducha, który używałem gdzie indziej w podobnej sytuacji :wink: jeszcze raz thanks :wink:
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Macie rację, ale to już taki mechanizm Forum zesputy :zamurowany: . Nie zależy to ode mnie. Praktykuję sposób Ducha, a o sposobie opisanym przez Khelbena nawet nie wiedziałem. Dobrze wiedzieć.

No i przepraszam za te wszystkie niedogodności.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bartek007 »

A ja mam takie pytanie jak umieścić animacje pod swojimi postami bo w profil jest tylko emblemat z galeri ...
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Jedynie co mam to tylko to pierwsze. Tak jak Duch napisał to też tak robię, że zawsze na końcu linku jest od 0 czy 10 do nieskończoność i jak nie ma w 120 to może być na 110, a jak nie ma to 100 itd. Tego drugiego na szczęście nie mam, ale za to mam nowy bug :( . Kiedy pisze posta przy końcu wyrazu i linijki to jak naciskam spację to kreska nie przechodzi w następną linijkę. Czy u was też tak jest?
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Robi29 - to, co mówisz ze spacją, to nie jest żaden błąd. Nie wiem, czemu tej kreski nie przenosi, ale jak już napiszesz jakąś literę - będzie ona w następnej linijce ;).
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Tak to ja wiem, ale chyba nie było tego kiedyś. :niedowiarek: ? A to i tak mi nie przeszkadza tylko tak informuję.
Odpowiedz