oddziały o trudnej do określenia liczbie zołnierzy?

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marusia
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 lut 2008, 19:27

oddziały o trudnej do określenia liczbie zołn

Post autor: Marusia »

Od jakiegoś czasu nie mogę tworzyć nowych oddziałów, ponieważ po wyjściu nowych żołnierzy z warowni łączą się z innym oddziałem (no. łucznicy z katapulta, a pikinierzy z lekka jazdą) liczebność oddziału pokazuje się w długich słupkach... a oddział ma np tylko 4 żołnierzy.
Sterowanie takim oddziałem tez jest właściwie niemożliwe, bo chodzą tam i z powrotem bez celu i żadnej komendy.

Nie ma na to wpływu bliskość jakiegoś oddziału w pobliżu warowni przy tworzeniu nowych żołnierzy.... co się dzieje??? Da się coś z tym zrobić??

Jestem na 4 planszy w TPR
Grę już przeinstalowałam ( z innego źródła), ale problem został :evil:
Awatar użytkownika
womis
Użytkownik Forum
Posty: 65
Rejestracja: 21 sty 2008, 20:50
Lokalizacja: Jawor

Post autor: womis »

Witaj Marusiu (jedna z nielicznych przedstawicelek płci pięknej na naszym forum :o ).

:arrow: Po pierwsze: mam nadzieję, że będziesz sie często udzielała.
:arrow: Po drugie: na stronie www.knights.sztab.com w dziale download jest dostępny SR2 (darmowy). Jest to patch rozwiązujący podstawowe bugi w grze. Powinien rozwiązać problem. :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Marusia
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 lut 2008, 19:27

Post autor: Marusia »

womis pisze:Witaj Marusiu (jedna z nielicznych przedstawicelek płci pięknej na naszym forum :o ).

:arrow: Po pierwsze: mam nadzieję, że będziesz sie często udzielała.
:arrow: Po drugie: na stronie www.knights.sztab.com w dziale download jest dostępny SR2 (darmowy). Jest to patch rozwiązujący podstawowe bugi w grze. Powinien rozwiązać problem. :mrgreen:
Witaj womis :)

Mam patch'a zainstalowałam go zaraz po przeinstalowaniu gry i problem nie zniknął.
natomiast po zainstalowaniu go chociaż gra przestała mi sie wyłączać ;) dobre i tyle :p
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff »

To jest jeden z wielu bugów w TPR :(. Niestety - nie powstała żadna łatka, która go rozwiązuje. Takich błędów jest więcej i jedyną radą, jaką znam jest tworzenie małej liczby oddziałów zawierających mało żołnierzy. Gra wtedy staje się trudna? Trudno - innej rady na ten bug nie znam. Ja całą grę wyklepałem nie robiąc ani jednego żołnierza, więc z takimi problemami się nie borykam. Co do gry mając mniej liczebną armię - wykorzystuj łucznika wywabnika i ukształtowanie terenu - wykorzystując te rzeczy rozwaliłem nawet potężne armie nawet bardzo małymi oddziałami (choć nieocenione okazywały sie też wieże obronne i małe sabotaże ;)).
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Marusia
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 lut 2008, 19:27

Post autor: Marusia »

Michailoff pisze:Co do gry mając mniej liczebną armię - wykorzystuj łucznika wywabnika i ukształtowanie terenu - wykorzystując te rzeczy rozwaliłem nawet potężne armie nawet bardzo małymi oddziałami (choć nieocenione okazywały sie też wieże obronne i małe sabotaże ;)).
Taktyka jest swietna .... pod warunkiem, że sie ma tych łuczników :?
W tej chwili mam jeden oddział lekkiej jazdy 6szt i nie mogę zrobić nic więcej bo mi sie wszystko z tym oddziałem łączy :(
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Spróbuj oddalić bardzo ten felerny oddział. A jeśli to nie poskutkuje, to poślij ich na śmierć ;). Wtedy inni żołnierze nie będą mieli się z kim łączyć.

Jeśli masz oddział łucznicy + balista (ew. katapulta), to użycie polecenia "rozdziel" spowoduje oddzielenie tych jednostek od siebie.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Marusia
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 lut 2008, 19:27

Post autor: Marusia »

lucbach pisze:Spróbuj oddalić bardzo ten felerny oddział. A jeśli to nie poskutkuje, to poślij ich na śmierć ;). Wtedy inni żołnierze nie będą mieli się z kim łączyć.
No tak to właśnie robie, ale myślałam, że ktoś ma inny pomysł ;)
Jeśli masz oddział łucznicy + balista (ew. katapulta), to użycie polecenia "rozdziel" spowoduje oddzielenie tych jednostek od siebie.
otóż nie... na ten "mieszany" oddział nie działa komenda rozdziel :D

Widać pisana im śmierć :mrgreen:
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum
Posty: 1053
Rejestracja: 02 mar 2007, 21:40
Lokalizacja: Wadowice

Post autor: Duch »

Spróbuj oddalić bardzo ten felerny oddział. A jeśli to nie poskutkuje, to poślij ich na śmierć Mruga oczkiem. Wtedy inni żołnierze nie będą mieli się z kim łączyć.
No nie bardzo, bo u mnie jak ten bug występuje i chce ich posłać na śmierć, to walczy tylko dwóch, trzech :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Marusia
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 04 lut 2008, 19:27

Post autor: Marusia »

mam dokładnie to samo... są dość odporni na walkę ;)
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 »

Kiedyś też tak miałem, ale tylko jak robiłem dużo żołnierzy w jednej grupie, a tak to w porządku.

PS. Witaj Marusia! :wink:
ODPOWIEDZ