Od jakiegoś czasu nie mogę tworzyć nowych oddziałów, ponieważ po wyjściu nowych żołnierzy z warowni łączą się z innym oddziałem (no. łucznicy z katapulta, a pikinierzy z lekka jazdą) liczebność oddziału pokazuje się w długich słupkach... a oddział ma np tylko 4 żołnierzy.
Sterowanie takim oddziałem tez jest właściwie niemożliwe, bo chodzą tam i z powrotem bez celu i żadnej komendy.
Nie ma na to wpływu bliskość jakiegoś oddziału w pobliżu warowni przy tworzeniu nowych żołnierzy.... co się dzieje??? Da się coś z tym zrobić??
Jestem na 4 planszy w TPR
Grę już przeinstalowałam ( z innego źródła), ale problem został
Witaj Marusiu (jedna z nielicznych przedstawicelek płci pięknej na naszym forum ).
Po pierwsze: mam nadzieję, że będziesz sie często udzielała. Po drugie: na stronie www.knights.sztab.com w dziale download jest dostępny SR2 (darmowy). Jest to patch rozwiązujący podstawowe bugi w grze. Powinien rozwiązać problem.
womis pisze:Witaj Marusiu (jedna z nielicznych przedstawicelek płci pięknej na naszym forum ).
Po pierwsze: mam nadzieję, że będziesz sie często udzielała. Po drugie: na stronie www.knights.sztab.com w dziale download jest dostępny SR2 (darmowy). Jest to patch rozwiązujący podstawowe bugi w grze. Powinien rozwiązać problem.
Witaj womis
Mam patch'a zainstalowałam go zaraz po przeinstalowaniu gry i problem nie zniknął.
natomiast po zainstalowaniu go chociaż gra przestała mi sie wyłączać dobre i tyle :p
To jest jeden z wielu bugów w TPR . Niestety - nie powstała żadna łatka, która go rozwiązuje. Takich błędów jest więcej i jedyną radą, jaką znam jest tworzenie małej liczby oddziałów zawierających mało żołnierzy. Gra wtedy staje się trudna? Trudno - innej rady na ten bug nie znam. Ja całą grę wyklepałem nie robiąc ani jednego żołnierza, więc z takimi problemami się nie borykam. Co do gry mając mniej liczebną armię - wykorzystuj łucznika wywabnika i ukształtowanie terenu - wykorzystując te rzeczy rozwaliłem nawet potężne armie nawet bardzo małymi oddziałami (choć nieocenione okazywały sie też wieże obronne i małe sabotaże ).
Michailoff pisze:Co do gry mając mniej liczebną armię - wykorzystuj łucznika wywabnika i ukształtowanie terenu - wykorzystując te rzeczy rozwaliłem nawet potężne armie nawet bardzo małymi oddziałami (choć nieocenione okazywały sie też wieże obronne i małe sabotaże ).
Taktyka jest swietna .... pod warunkiem, że sie ma tych łuczników
W tej chwili mam jeden oddział lekkiej jazdy 6szt i nie mogę zrobić nic więcej bo mi sie wszystko z tym oddziałem łączy
lucbach pisze:Spróbuj oddalić bardzo ten felerny oddział. A jeśli to nie poskutkuje, to poślij ich na śmierć . Wtedy inni żołnierze nie będą mieli się z kim łączyć.
No tak to właśnie robie, ale myślałam, że ktoś ma inny pomysł
Jeśli masz oddział łucznicy + balista (ew. katapulta), to użycie polecenia "rozdziel" spowoduje oddzielenie tych jednostek od siebie.
otóż nie... na ten "mieszany" oddział nie działa komenda rozdziel
Spróbuj oddalić bardzo ten felerny oddział. A jeśli to nie poskutkuje, to poślij ich na śmierć Mruga oczkiem. Wtedy inni żołnierze nie będą mieli się z kim łączyć.
No nie bardzo, bo u mnie jak ten bug występuje i chce ich posłać na śmierć, to walczy tylko dwóch, trzech